James Wan maakt werk van horror 'The Boy Who Drew Monsters'

Naar het griezelige schrijfwerk van Keith Donohue.

The Hollywood Reporter rapporteert dat James Wan zijn zinnen wederom op een horrorproject heeft gezet. Samen met New Line Cinema zal hij de boekverfilming van The Boy Who Drew Monsters verwezenlijken, nu zij de filmrechten bezitten. De griezelroman is geschreven door Keith Donohue en vorig jaar pas uitgebracht.

Jack Peter Keenan is een jongetje van tien jaar dat doodsbang is om zijn huis in Maine te verlaten. Dit, omdat hij drie jaar geleden bijna in de oceaan verdronk. Het kustplaatsje waar Jack woont wordt opgeschrikt wanneer de linie tussen realiteit en fantasie wegvaagt. Jack brengt namelijk zijn tijd door met het tekenen van monsters, en de tekeningen beginnen opeens hun eigen leven te leiden. Moeder Holly gaat vervolgens op zoek naar antwoorden bij de lokale priester en vader Tim slentert gedreven de buurt rond, op zoek naar vreemde verschijnselen die niet te verklaren zijn. Alleen Jack bezit de waarheid die deze angstaanjagende voorvallen een halt kan toeroepen.

Wan heeft nog niet onthuld of hij zal regisseren, voorlopig is hij enkel aan het project verbonden als producent. Ian B. Goldberg en Richard Naing zullen de adaptatie pennen. Zij schreven ook het scenario van de toekomstige horrorfilm The Autopsy of Jane Doe.



NieuwsFilm

meest populair