Channing Tatums 'Forgive Me, Leonard Peacock' treft scenarist

Het regiedebuut is gebaseerd op het gelijknamige boek van Matthew Quick (Silver Linings Playbook).

November vorig jaar bracht aan het licht dat acteur Channing Tatum inspiratie had gekregen om voor de verandering achter de camera te gaan staan als regisseur. Zijn aangekondigde regiedebuut: Forgive Me, Leonard Peacock. Het zal een verfilming van het boek van Matthew Quick worden, wiens Silver Linings Playbook ook tot film gekneed is.

Tatums eerste poging tot regisseur kampte echter met scenarist problemen. Het script dat ze bezaten, van James Ponsoldt, was niet voldoende. Nu meldt Slashfilm dat de Weinstein Company Mike Vukadinovich heeft aangesteld om de adaptatie te pennen. Momenteel heeft de schrijver nog maar twee projecten in rotatie.

Het Young Adult boek van Quick draait om Leonard Peacock. Op zijn verjaardag neemt hij naast zijn leerboeken ook een pistool mee naar school, een Walther P38, die hij van zijn opa heeft gekregen. Zijn bedoeling is om de bullebak van de school (ooit eens zijn beste vriend) neer te schieten en daarna zichzelf. Voordat hij daaraan toe komt wil hij eerst afscheid nemen van vier buitengewone mensen die veel voor hem betekenen: zijn door Humphrey Bogart geobsedeerde buurman Walt, klasgenoot Baback, de christelijke vioolvirtuoos Lauren waar Leonard stiekem verliefd op is en Herr Silverman, een leraar die lessen geeft over de Holocaust. De jongeman met het verborgen wapen onthult stapsgewijs zijn geheimen tegenover deze mensen terwijl het moment van de waarheid nadert.

Zoals eerder vermeldt zal Tatum ook mogelijk een positie in de cast vullen. Datums voor het starten met filmen zal weldra openbaar gemaakt worden zodra Vukadinovich klaar is met zijn schrijftaak.



NieuwsFilm

meest populair