Video

Trailer: Bryan Cranston als de radicale scenarist Dalton Trumbo

Verder rollen voor Helen Mirren en John Goodman in deze biopic van regisseur Jay Roach.

door Jan-Peter Rook op 07.10.2015 om 18:55 in Video
In Trumbo speelt Bryan Cranston (Breaking Bad) de radicale scenarist Dalton Trumbo. De film werd geregisseerd door Jay Roach (Meet the Parents, Austin Powers). Hieronder vind je een nieuwe trailer.

Trumbo, verantwoordelijk voor de scripts van o.a. Spartacus en Roman Holiday, behoorde in de jaren dertig en veertig tot de meest succesvolle scenaristen van Hollywood. Eind jaren '40 kwam hier een einde aan toen de HUAC (House Committee on Un-American Activities) binnen Hollywood een onderzoek begon naar sympathisanten van het communisme.

Trumbo werd in de loop van de jaren vijftig vanwege zijn politieke standpunten geweerd door Hollywood, maar won onder een andere naam alsnog twee Oscars voor The Brave One en Roman Holiday. Zijn verbanning hield op in de jaren zestig, toen zijn naam weer werd genoemd in de credits van Exodus en Spartacus.

Cranston is slechts een klein onderdeel van een indrukwekkende cast. Deze bestaat verder namelijk uit Helen Mirren, Diane Lane, Louis C.K., Elle Fanning, Michael Stuhlbarg en John Goodman.

Trumbo komt in de VS uit op 6 november 2015.


2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Olrik

Avatar

Deze trailer ziet er fantastisch uit! Dit wordt sowieso een van de grote Oscar kanshebbers! Cranston ziet er erg overtuigend uit als Dalton Trumbo en het ( waargebeurde ) plot is zeer interessant.

Golden Ghost

Avatar

Ben benieuwd. Kan een mooie film worden al hoop ik wel dat ze de echt goede stukken hier niet in hebben gestopt want werd nog niet echt gegrepen.

nieuwslaatste nieuws

meest populair