Interview

Interview met Emily Blunt

De actrice is binnenkort te zien in Sicario, en speelde recent nog naast Tom Cruise in Edge of Tomorrow.

door Michelle Iwema op 08.10.2015 om 00:28 in InterviewEmily Blunt brak door met The Devil Wears Prada en is in de tien jaar daarna uitgegroeid tot een van de meest veelzijdige actrices van Hollywood. FilmTotaal sprak de vrolijke Britse actrice in Toronto tijdens het filmfestival over haar rol in Sicario, werken met Denis Villeneuve en grappen op de set met Josh Brolin. Morgen hebben we een interview met Brolin en de dag daarna nog met hun tegenspeler Benicio del Toro.
Je bent voor deze film gestopt met je zwangerschapsverlof. Wat was het aan deze rol dat je hem niet kon weerstaan?

"Klopt, het was onweerstaanbaar en verleidelijk. Ik lees zoveel scripts en ik weet na twintig pagina's of ik het wil doen. Dit was anders, zo rauw en on-Hollywood dat ik al na twee pagina's wist dat ik het moest doen."

Je hebt wel eens gezegd dat het de bedoeling was, dat jouw personage een man zou moeten worden.

"Er was een financier, die we maar anoniem zullen houden, die zei dat als ze mijn personage een 'dude' zouden maken, ze het budget zouden verhogen. Gelukkig zei Denis nee. Ik ben heel blij daarmee, want anders zou ik hier niet zitten. Maar ik denk ook dat het zonde zou zijn geweest als dit een man was geworden, want ik denk dat we zo'n film allemaal al eens hebben gezien, waarin mannen allemaal stoer zijn en met hun wapens rondrennen. Ik denk dat het juist interessant is, dat deze vrouw zich begeeft in een enorm mannelijke omgeving."

Merk je zelf ook dat Hollywood een mannelijke wereld is en het moeilijker is als vrouw om de goede rollen te krijgen?

"Jazeker, maar het wordt wel steeds makkelijker. Dingen veranderen langzaam en het wordt steeds minder abnormaal om een vrouw in een rol als deze te zien. Denk aan Charlize [Theron] in Mad Max en Rebecca Ferguson in Mission [Impossible 5] en kijk naar wat Melissa McCartney doet. Vrouwen verdienen geld en mensen willen ze zien. Dus ik voel wel dat het tij langzaam keert en ik ben blij daar een steentje aan te kunnen bijdragen."

Hoe was Denis Villeneuve om mee te werken?

"Hij is geweldig en zo'n aardig persoon. Hij heeft een geweldige visie en het is ongewoon om een auteur te hebben met zo'n uitgesproken eigen stijl, die ook goed omgaat met acteurs. Hij werkt graag samen, heeft geen ego en staat open voor alle suggesties en meningen. En hij werkte voor deze film samen met acteurs die graag hun ei kwijt wilden. Maar dat pakte hij goed op, want ik weet zeker dat we hem af en toe met alles overvielen. De samenwerking voelde heel natuurlijk en ik vond het een vreugde om dit te hebben mogen ervaren. Het was een fijne set en dat kwam echt door hem. We hadden een zwaar onderwerp, maar de set was licht."

Hoe hielden jullie de sfeer zo vrolijk?

"Door heel veel te lachen. Josh [Brolin] en ik zijn samen echt twee malloten. Denis zei vaak dat we net kleuters waren. We probeerden Benicio ook mee te trekken in onze capriolen. Hij was iets meer gefocust dan ons, maar we wisten hem uiteindelijk ook erin mee te sleuren. En hij vond het best leuk om onderdeel te zijn van het 'fun camp'."

Hoe hielp Denis je bij het invullen van de rol?

"Hij hielp me het personage te beschermen en samen zorgden we ervoor dat het geen naïef, belerend typje werd met teveel moraliteit. We zorgden dat haar kracht intact bleef. Haar gevoelige kant komt voort uit het feit, dat ze zich in een hele onsamenhangende wereld begeeft. Eentje waar ze tegen vecht en die ze op de juiste manier aan de kaak stelt, door vragen te stellen. Maar ze draaft daarin ook niet door. Ik zei ook tegen hem dat we niet moesten vergeten haar interesse in deze intrigerende wereld te tonen, omdat dit een natuurlijke menselijke reactie is."

Hoe heb je je voorbereid op deze rol van Kate, om juist die krachtige en gevoelige kanten beiden erin te kunnen verwerken?

"Het was een moeilijke balans om te vinden. Want ze is goed in wat ze doet en leidt het Kidnap Response Team en doet dat uitstekend. Maar dan wordt ze in deze wereld gegooid en krijgt ze het gevoel dat haar kwaliteiten niet worden gewaardeerd. Ze raakt verward en heeft geen invloed op de besluitvorming. Ik heb Kate voornamelijk gebaseerd op FBI-agenten die ik sprak tijdens mijn research, een in het bijzonder die erg verlegen was. Sociaal was ze een beetje onbeholpen en ze had iets hards. Dat is denk ik ook nodig in dat beroep, vooral voor een vrouw."

Je bent binnenkort te zien in The Huntsman met Jessica Chastain en Charlize Theron.

"Het was geweldig om dezelfde lucht als hun te mogen ademen. Het zijn allemaal echte powerhouses. Chris Hemsworth wil daarna denk ik nooit meer met vrouwen werken. We hebben hem zo erg gepest. We lieten hem af en toe meedoen met de meiden, maar meestal waren we onderling bezig. Ik vond het geweldig om met deze vrouwen samen te mogen werken, want ik keek al zolang tegen ze op. Dit waren de twee chicks die ik echt bewonderde en het was zo cool om hen te leren kennen. En het is weer een film over vrouwen, iets dat dus steeds vaker begint voor te komen."

Hoe ga je om met de roemkant van je bestaan?

"Soms denk ik, dat ik het goed aanpak. Andere dagen niet. Het is zo'n vreemde en rare positie om je in te begeven, vooral omdat ik mezelf niet zo zie. Als ik dan bij een rode loper kom en je wordt geconfronteerd met hoeveel mensen je kennen en komen om jou te zien, is dat gek. Ik kan dat niet helemaal bevatten of de gewaarwording toelaten dat dit echt zo is. Ik begrijp het namelijk niet."

Zijn er ook plaatsen die je door je bekendheid ontloopt?

"Oh ja. Er zijn bepaalde plekken die 'no go' zijn geworden. Ik kan nog wel eens onopvallend ergens heen gaan, maar mijn man [John Krasinski] heeft altijd pech want hij lang is en zo herkenbaar. Hij valt overal op dus voor hem is het een nachtmerrie. Het is onmogelijk voor hem om niet herkend te worden."

Wat zijn die no go areas voor jullie?

"Ik zou bijvoorbeeld niet naar een sportwedstrijd gaan of een ander sportief event. De laatste keer dat ik met John naar een hockey event ging was het echt erg."

Word je zelf wel eens starstruck?

"Aan de lopende band! Maar met name als het gaat om muzikanten, omdat ik totaal geen skills heb op dat vlak. Toen ik Bruce Springsteen ontmoette, viel ik helemaal stil. Het zijn voor mij de muzikanten, die er echt voor zorgen dat ik sprakeloos raak."

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Moviemagic

Avatar

Weer zo'n verhaal over hoe het geweldig is om samen te werken met de anderen. Dus weer een promotiepraatje.

Emily Blunt kan ik als actrice (en mooie vrouw) goed waarderen maar die promotiepraatjes hoeven van mij niet.

Goov25

Avatar

Haha:

Bekijk de Interview met Emily Blunt trailer

NieuwsFilm

meest populair