The Devil Wears Prada (2006)

High fashion, low cunning - and the boss from hell.

Geslaagde komische verfilming van de gelijknamige ‘chick lit’.
play

6,5 details

  • 109 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
  • Frankrijk
109 Min Verenigde Staten

Andrea verhuist van een klein dorpje naar New York waar ze een baan versiert bij één van de grootste modebladen. Ze wordt de assistente van de hoofredactrice Miranda Priestley. Het werken voor de grillige Miranda blijkt echter onvoorstelbaar lastig.

Regie
David Frankel
Cast
Meryl Streep, Anne Hathaway, Emily Blunt, Stanley Tucci, Simon Baker, Daniel Sunjata, James Naughton, Adrian Grenier, David Marshall Grant, Tracie Thoms, Rebecca Mader, Tibor Feldman, Rich Sommer, Gisele Bündchen, Jimena Hoyos.
Budget
$ 35.000.000
Opbrengst
$ 326.551.094
Release
30.06.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: David Frankel | Speelduur: 110 minuten | Cast: Anne Hathaway (Andy Sachs), Meryl Streep (Miranda Priestly), Stanley Tucci (Nigel) e.a. | Jaar: 2006

Overal zul je lezen hoezeer The Devil Wears Prada dé film van actrice Meryl Streep is geworden. En inderdaad: haar rol als bitcherige hoofdredactrice van een - naar Vogue gemodelleerd - modeblad is een van de betere redenen om de film te gaan zien. Maar deze verfilming van de gelijknamige ‘chick lit’-bestseller van Lauren Weisberger is daarnaast ook gewoon een overtuigend geregisseerde komedie met goed getimede grappen en een cast van prima acteurs, waarbij nog eens extra ‘street credibility’ wordt gescoord door de vele topmodellen die hun medewerking toezegden.

Lauren Weisberger werkte zelf in 1999 als assistent van de invloedrijkste hoofdredacteur ter wereld op modegebied: Anna Wintour van de Amerikaanse Vogue. En ondanks dat de auteur ontkende dat haar hoofdpersonage Miranda Priestly op Wintour was gebaseerd, droeg haar voormalige bazin op de speciale voorpremière van de film wel zeer toepasselijk een outfit van Prada. Voormalig Sex and the City-regisseur Frankel volgt exact zoals in het boek de belevenissen van het weinig modebewuste meisje Andrea Sachs gedurende het jaar dat zij als assistente bij het modeblad Runway werkt.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Devil Wears Prada Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Vooropgesteld: Meryl Streep is bijna altijd top en ook deze rol zet ze fantastisch neer. Maar dan ho......"

NICKSTERAMSTER

"...Ik heb de film gezien, dus. Niet kunnen lachen...."

MertK

"...Je bent gek als je als man deze film gezien hebt. Wist je dat ik gek was. De rare dingen die we doe......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Devil Wears Prada

acties