Selectie van documentairefestival IDFA bekend

Er komt onder meer een focus-programma Sounds Real en een retrospectief van de legendarisch fotograaf Robert Frank.

Het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) heeft het programma voor de komende editie online bekend gemaakt. De selectie bevat 319 titels, waaronder 50 Nederlandse documentaires. In totaal beleven 78 producties hun wereldpremière tijdens het festival, dat tot een van de belangrijkste ter wereld behoort.

Het special focus-programma Sounds Real richt zich op de rol van geluid in de documentaire. Vijf geluidsontwerpers selecteren elk een eigen documentaire en een van een collega. Oscarwinnaar Errol Morris is IDFA’s speciale gast en Top10-samensteller. Hij mag een top tien samenstellen van zijn favoriete documentaires aller tijden.

IDFA en het Stedelijk Museum presenteren retrospectief van de legendarisch fotograaf Robert Frank, met een nieuwe documentaire over Frank en vertoningen van zijn films en foto's. De films van Frank zullen op 20 en 21 november te zien zijn in het auditorium van het Stedelijk Museum en daarna tijdens de gewone IDFA- voorstellingen.

Het festival gaat op 18 november van start en eindigt op 29 november. De vertoningen vinden zoals ieder jaar plaats op verschillende locaties in Amsterdam, waaronder Pathé Tuschinski, Pathé de Munt en EYE. Op 25 november wordt bekendgemaakt wie de winnaars zijn van de verschillende competitieprogramma’s.



NieuwsFilm

meest populair