'Assassin's Creed' krijgt budget van rond de 200 miljoen dollar

En Ubisoft houdt zoveel mogelijk creatieve controle.

Gamers wachten al tijden op een succesvolle verfilming van hun favoriete franchise. Een veelbelovende titel die ons in het verschiet ligt is Assassin’s Creed, dat geregisseerd wordt door Justin Kurzel en een hoofdrol heeft voor Michael Fassbender. In een interview ging CEO van Ubisoft Motion Pictures, Jean-Julien Baronnet, in op de film. Niet alleen onthulde hij details over het budget, maar ook over de aanpak van de film.

”[Michael Fassbender] tekende erg snel. En het was de enige acteur die we voor de hand vonden liggen voor de rol. Dus we begonnen met de acteur, wat vrij ongewoon is. Nog ongewoner is dat hij mee wilde doen zonder iets gezien te hebben: er was geen script, geen studio. Helemaal niks. Maar we vertelden hem dat we het project samen wilden opbouwen. We hebben een groot merk en willen een film maken met referenties naar films als Batman Begins en Blade Runner. Dat is onze intentie. We beloofden hem dat hij kon werken met de schrijvers, en mee mocht denken over alle belangrijke creatieve keuzes.”

Ubisoft is zelf als spellenmaker ook erg serieus over de film. De intentie is om mee te kunnen kijken naar alle creatieve keuzes. ”We willen in controle blijven over de ontwikkeling, dus financieren het helemaal,” vertelde Baronnet. ”Wij kiezen schrijvers die niet zozeer sterren zijn, maar het universum begrijpen. En zo lang het script niet perfect is, lanceren we niet.” Het budget wordt ook gigantisch: ”Ik zal niet zeggen dat we dicht bij 200 [miljoen dollar] zitten, maar we zitten er ook niet ver vandaan.”

Wat denken jullie? Kan de film de hype waarmaken? Assassin’s Creed moet eind december 2016 in première gaan.



NieuwsFilm

meest populair