Randy Quaid in Canada gearresteerd

Samen met zijn vrouw probeerde hij weer terug naar Amerika te gaan.

Acteur Randy Quaid (Independence Day) bezit geen mazzel, maar dat is dan ook mogelijk zijn eigen schuld. Afgelopen vrijdagavond werd de 65-jarige gearresteerd, evenals zijn vrouw, door de Canadese politie in Vermont, toen zij de grens wilden passeren. Vorige week werd namelijk bekend gemaakt dat Quaid niet in het land mocht blijven, omdat de wet op de immigratie en de bescherming van vluchtelingen (waar hij in 2010 beroep op deed) niet meer voor hem van toepassing is. Vrouwlief Evi en hijzelf zouden aanstaande woensdag naar Amerika gedeporteerd worden. Quaid wilde liever vrijwillig het land uitgaan, want: "Als een rechter zegt dat we moeten vertrekken, dan doen we dat. Ik kan niet gedeporteerd worden, anders kan ik geen films meer maken in andere landen."

De arrestatie kwam van kracht omdat de Quaids in Amerika bestempeld zijn tot "voortvluchtigen." Vele keren zijn zij daar in de knoop geraakt met de autoriteiten. Zo zou het echtpaar, dat al sinds 1989 getrouwd is, een prijzige rekening in een hotel niet hebben betaald rondom 2009 en verbleven ze nadien in een huis op illegale wijze. Ironisch genoeg was dat ooit eens hun eigen woning, die ze in 2007 hebben verkocht. De nieuwe eigenaar kon het plotselinge pyjamafeestje niet op prijs stellen. Daaropvolgend werden de Quaids aangeklaagd wegens inbraak en het vernielen van 5.000 dollar aan inboedel. Ook zou Evi zich tijdens de arrestatie hebben verzet.

Nadat ze hun borgtochten betaalden, vluchtten ze naar Canada, waar ze gebruik maakten van de eerder genoemde wet. Hun drijfveer om het hazenpad te kiezen? Ze vertelden de Canadezen dat ze voor hun levens vreesden, omdat er in Hollywood moordcomplotten actief waren omtrent beroemdheden. Dezelfde lui zouden verantwoordelijk zijn voor de dood van Philip Seymour Hoffman en David Carradine.

Omdat ze voortvluchtigen zijn, zullen de Canadese autoriteiten de Quaids hoogstwaarschijnlijk naar Texas of Californië deporteren, waar de bovengenoemde rechtszaken plaatsvinden. Randy en Evi zijn beiden naar verschillende gevangenissen vervoerd. Als ze geld bezitten kunnen ze eventueel de borg van 500.000 dollar per persoon betalen.



NieuwsFilm

meest populair