Gerard Depardieu joelt het Amerikaanse volk uit

Is de Fransman iets te snel Russisch geworden?

Wegens het stijgen van de belastingen in Frankrijk, anno 2012, besloot acteur Gerard Depardieu zijn thuisland te verloochenen als protest. Een jaar later werd hij door de Russen rijkelijk in ontvangst genomen, de acteur genoot daaropvolgend van zijn Russische paspoort. Sindsdien is de 66-jarige een grote voorstander geworden van diverse machthebbers, zoals Vladimir Putin, Ramzan Kadrov en Alexander Lukashenko. Volgens velen komt het dan ook door zijn vriendschappelijke relatie met deze mannen dat Depardieu afgelopen donderdag enkele opvallende uitspraken maakte over de Amerikanen.

"Het is een volk dat continue bezig is met het vernietigen van anderen," onthulde hij tegenover Russische journalisten in Moskou. "Ze hebben het tegen elkaar opgenomen, ze hebben de indianen vernietigd, daarna begonnen ze met de slavernij en brak er een burgeroorlog uit. Later waren zij de eersten die een atoombom gebruikten. Ik geef de voorkeur aan om Russisch te zijn." Ook zouden zij ons onder de duim houden. "Als de Europeanen niet meer naar de Amerikanen luisterden, nou, dan zou ik veel gelukkiger zijn."

Momenteel woont de acteur ergens in Italië, hoewel hij van plan is naar Wit-Rusland te verhuizen. Want: "Het is daar beeldschoon en de president (Lukashenko) is een aardige man." Dat zal best wel, want in september kwam het nieuws aan het licht dat Depardieu in samenwerking met de Russen een Tweede Wereldoorlog film gaat maken. En Lukashenko was zo vriendelijk om aan de Minister van Financiën door te geven dat zij ruwweg 2 miljoen dollar aan de Fransman moesten doorspelen.

Het verhaal zal over een Frans regiment van piloten draaien die gezamenlijk met het Russische Rode Leger in het oosten vechten. Het zal, vanzelfsprekend, een Frans-Russische productie worden. Naar verluidt zal Depardieu geen hoofdrol vervullen. "Hoogstwaarschijnlijk zal hij een monteur spelen of iets in die trant," aldus een Russische bron.



NieuwsFilm

meest populair