R.L. Stine's 'Fear Street'-boeken worden ook verfilmd

Binnenkort kunnen we zijn 'Goosebumps' (Kippenvel) prent tegemoet zien.

Met Goosebumps van Columbia Pictures op de stoep hebben 20th Century Fox en Chernin Entertainment besloten om ook wat te doen met de schrijfwerken van auteur R.L. Stine. Zij hebben van de Fear Street-serie hun doel gemaakt. Stine was al met deze boeken bezig, gericht op tieners die van horror houden, voordat hij met de Kippenvel-delen begon.

De auteur onthulde het nieuws aan TheWrap, hoewel hij geen details vrijgaf. Fox zou het één en ander nog graag geheim willen houden. De verhalen van Fear Street, waarvan er zo'n honderd zijn, spelen zich af in het fictieve stadje Shadyside, in de staat Ohio. Evenals de welbekende Kippenvel-vertelsels komen er ook hier bovennatuurlijke verschijnselen voor. De meeste verhalen draaien echter om moordzaken en worden in het algemeen gewelddadiger geacht.

Nu de bovengenoemde studio's de filmrechten hebben binnengehaald is het wachten op ander nieuws. Het is nog de vraag of zij net als de film van Rob Letterman al hun mythes en monsters in één voorstelling gaan proppen. Met honderd Fear Street-boeken bezitten de makers in ieder geval genoeg informatiebronnen om hun scenario mee aan te kleden. Tegenwoordig de dag zijn er wereldwijd ruim meer dan 500 miljoen boeken van R.L. Stine verkocht. De beste man is nog altijd druk bezig, mede door zijn nieuwe Goosebumps Most Wanted serie.



NieuwsFilm

meest populair