Goosebumps

Goosebumps (2015)

The stories are alive

Vermakelijke familiehorror met een leger aan bekende monsters uit de iconische boekenreeks, maar écht kippenvel blijft uit.
play

6,1 details

  • 103 Min
  • Avontuur
  • Komedie
  • Fantasy
  • Horror
  • Familiefilm
  • Verenigde Staten
  • Australië
103 Min Verenigde Staten

Het leven van tiener Zach Cooper neemt een positieve wending als hij zijn mooie buurmeisje Hannah ontmoet. Maar die positieve wending krijgt al snel een duistere kant, als Zach erachter komt dat de mysterieuze vader van Hannah R.L. Stine is, de schrijver van de beroemde Kippenvel-boekenserie is. Al snel wordt duidelijk waarom Stine zo vreemd is… Hij wordt gevangen genomen door zijn eigen verbeeldingsvermogen. De monsters die zijn boeken zo beroemd maakten zijn echt. Stine beschermt zijn lezers door de monsters op te sluiten in zijn boeken. Maar als Zach per ongeluk de monsters uit de manuscripten loslaat, en ze de buurt beginnen te terroriseren, moeten Stine, Zach en Hannah alles op alles zetten om hen terug in de boeken te plaatsen.

Regie
Rob Letterman
Cast
Jack Black, Ken Marino, Amy Ryan, Keith Arthur Bolden, Dylan Minnette, Ryan Lee, Karan Soni, Odeya Rush, Steven Krueger, Halston Sage, Jillian Bell, Timothy Simons, Caleb Emery, Amanda Lund, R.L. Stine.
Release
16.10.2015
Release NL
11.02.2016
Release DVD
21.06.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Rob Letterman | Cast: Jack Black (R.L. Stine/Slappy/Invisible Boy), Dylan Minnette (Zach), Odeya Rush (Hannah), Ryan Lee (Champ), Amy Ryan (Gale), Jillian Bell (Lorraine), e.a. | Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2015

Jack Black is niet onbekend met monster- of familiefilms, dus het is geen gekke keuze om hem R.L. Stine te laten vertolken in Goosebumps. Hij speelt in de verfilming van de ellenlange boekenreeks een fictionele versie van de echte schrijver, die hier wordt neergezet als een knorrige kluizenaar. Hij zit verscholen in een huis met gesloten gordijnen, samen met zijn dochter die geheel in sprookjesstijl nooit haar huis mag verlaten om nogal vage redenen. De nieuwe buurjongen Zach die naast hen komt wonen is zodanig sceptisch en nieuwsgierig ingesteld dat hij dat niet accepteert en probeert Hannah te redden. Hij laat echter per ongeluk veel meer ontsnappen dan zijn eigen Rapunzel.

Vanaf het begin zitten het tempo en de humor er aardig in. Jillian Bell brengt als de tante van Zach een gezonde dosis ongemakkelijke familiehumor en Zach wordt al gauw geïntroduceerd aan een leuk groepje toekomstige monsterjagers. Hij bouwt met R.L. Stine al snel een non-verbale band op wanneer hij op zijn dochter aast. Dylan Minnette heeft redelijk wat chemie met tegenspeler Odeya Rush en het koppeltje in spe speelt best volwassen, zonder geforceerde dialogen. In combinatie met het mysterieuze gedrag van R.L. Stine is een veelbelovende toon gezet, maar die blijft helaas niet overeind zodra er spanning en sensatie om de hoek komen gluren.

videotrailers & clips

alle artikelen (9)

Goosebumps Nieuwsberichten