Remake 'Escape from New York' ademt nog

Er is een nieuwe schrijver aangetrokken voor het probleemproject.

Er wordt al acht jaar gewerkt aan een remake van Escape from New York, een scifi-/actiefilm uit 1981 met in de hoofdrol Kurt Russell. Het leek er een tijdje op dat Gerard Butler de hoofdrol zou gaan spelen, maar hier is geen sprake meer van. Meerdere namen van acteurs en regisseurs passeerden de laatste jaren de revue - zoals Breck Eisner en Charlie Hunnam - maar het project kwam nooit van de grond. Toch hoeven we Escape from New York nog niet af te schrijven, want er is een nieuwe schrijver aangesteld.

Scenaristen als Gary Whitta (Book of Eli) en Ken Nolan (Black Hawk Down) werkten al eens aan de film, maar nu schijnt Neil Cross (Luther) te zijn ingehuurd om het script te gaan pennen. John Carpenter - de regisseur van het origineel - zal de herziening gaan produceren.

Omdat de misdaadcijfers enorm zijn gestegen wordt een muur om Manhattan getrokken en wordt het eiland voor New York een sterk bewaakte gevangenis. Negentien jaar later wordt het presidentsvliegtuig uit protest tegen de politiestaat gekaapt en landt de capsule met de president binnen de muren. Het is aan de eenogige Snake Plissken om hem te redden.



NieuwsFilm

meest populair