Robert Rodriguez regisseert James Camerons 'Battle Angel'

Na 10 jaar geeft Cameron zijn project uit handen.

20th Century Fox en James Cameron hebben bekendgemaakt dat Robert Rodriguez (From Dusk Till Dawn, Sin City) plaatsneemt in de regiestoel van Battle Angel. De film is al 10 jaar in ontwikkeling en lange tijd was het Cameron zelf die de film wilde regisseren.

Cameron verklaart: "Robert en ik kijken al jaren naar een film om samen te maken. Dus ik was enthousiast dat hij zei dat hij Battle Angel wil doen. Hij is erg collaboratief en we zijn nu al als twee kinderen die een skelter bouwen. Dit project is erg belangrijk voor me en ik vertrouw Robert als geen ander om met zijn technische virtuositeit en rebelse stijl de regie over te nemen. We kijken er naar uit om veel van elkaar te leren tijdens het maken van deze kick-ass heldenfilm."

De manga-verfilming speelt zich af in de 26 eeuw en vertelt het verhaal over de cyborg Alita. Ze is al haar herinneringen kwijt en wordt gevonden op een afvalberg. Een arts helpt haar er bovenop. Alita komt er vervolgens achter dat ze nog één ding weet: de legendarische cyborg martial art Panzer Kunst. Alita wordt een premiejager en start een zoektocht naar haar verleden.

De manga-verfilming krijgt wel een aangepaste titel, namelijk Alita: Battle Angel. Deze sluit beter aan op de titel van de manga, 'Battle Angel Alita'. In het Japans gaat de manga door het leven onder de titel 'Gunnm'. Cameron en Jon Landau gaan de film produceren.



NieuwsFilm

meest populair