Exclusieve Audi gestolen van filmset en verwoest

Auto werd tijdens filmopnames door gewapende mannen gestolen en uitgebrand teruggevonden.

De meest exclusieve Audi ter wereld, de Audi RS6, werd gisteren gestolen toen deze werd gebruikt voor het opnemen van een aantal filmscènes in de Amsterdamse Piet Heintunnel. Twee gewapende mannen in een een witte Volkswagen Transporter T5 stalen de auto tijdens de nachtelijke opnames.

De Audi, die onderdeel was van de collectie van specialist Douwe Leitner, stond even stil bij een nabijgelegen Shell-tankstation, waar de cameracrew en Leitner samen een pauze namen tussen de opnames door. De gewapende mannen dwongen Leitner en crew uit de auto te stappen (waarbij in ieder geval een keer in de lucht werd geschoten), staken hun eigen busje in brand en gingen er met de Audi vandoor. Er vielen bij de diefstal geen gewonden, al zat de schrik er wel goed in.

Nadat initieel ieder spoor van de daders en auto ontbrak, werd de Audi later die avond uitgebrand teruggevonden. Omwille van het onderzoek wil de politie de locatie en tijdstip op dit moment niet vrijgeven, maar AT5 meldde dat de auto is gevonden in een parkeergarage aan de Nachtwachtlaan in Nieuw-West.

Reden voor de ravage zou kunnen zijn, dat de dieven de sleutel niet hadden meegenomen. Hierdoor zou het niet lukken de auto weer aan de praat te krijgen als deze eenmaal was gestopt. De Audi RS6 DTM is een van de snelste auto's ter wereld en kan meer dan 300 kilometer per uur halen. Volgens de eigenaar was er van de Audi RS6 DTM maar één op de wereld en was deze bijna een half miljoen euro waard.



NieuwsFilm

meest populair