Jeremy Renner: "Dat is niet mijn taak"

Jeremy Renner: "Dat is niet mijn taak"

De acteur reageert op het essay van Jennifer Lawrence en de reactie van Bradley Cooper.

Het essay van Jennifer Lawrence, over de inkomenskloof in Hollywood, heeft voor verschillende reacties gezorgd. Eerder liet Bradley Cooper al weten dat hij van plan is om zijn vrouwelijke tegenspelers te helpen tijdens het onderhandelen voor hun contract.

Jeremy Renner heeft echter een hele andere reactie gegeven op de discussie. De acteur heeft kenbaar gemaakt dat hij niet van plan is om betrokken te worden bij de strijd om een gelijk salaris. "Dat is niet mijn taak," aldus Renner. "Ik heb geen verstand van contracten en geld."

De acteur bekend van The Avengers en The Hurt Locker heeft ook laten weten dat hij achter de actrices staat die vechten voor een gelijk salaris, maar dat hij liever gefocust blijft op acteren. "Ik ben een performer... Ik doe waar ik goed in ben - en dat is waar ik mij op focus."

De inkomenskloof in Hollywood werd blootgelegd toen in november 2014 een groep anonieme hackers binnendrong in de computersystemen van Sony en niet alleen films, maar ook een aantal pijnlijke e-mailwisselingen binnen de top van het bedrijf op straat gooide.

Uit een van de e-mails bleek dat voor de film American Hustle de vrouwelijke sterren, waaronder Jennifer Lawrence, aanzienlijk minder betaald kregen dan hun mannelijke tegenspelers.



NieuwsFilm

meest populair