Arthouse

Laverne Cox te zien in 'Rocky Horror' reboot

De cult classic krijgt een nieuwe filmversie van Fox.

door Michelle Iwema om 08:00 in Arthouse
Laverne Cox is gecast in de reboot van de cult classic The Rocky Horror Picture Show, waar tv netwerk Fox mee bezig is. Cox gaat de rol van Dr. Frank-N-Furter spelen, dat 40 jaar geleden door Tim Curry werd vertolkt in de originele versie.

Cox werd bekend door haar rol in de Netflix- serie Orange is the New Black en is de eerste transgender actrice die een primetime Emmy nominatie heeft gekregen.

De reboot zal worden gechoreografeerd, geregisseerd en geproduceerd door Kenny Ortega. Het is de bedoeling dat er een twee uur durende special van zal worden gemaakt, die in het najaar van 2016 haar première zal beleven.

The Rocky Horror Picture Show is een film van Jim Sharman met in de hoofdrollen Tim Curry, Barry Bostwick en Susan Sarandon. Het vormt een parodie op de B-films uit de jaren 1940-1970 en heeft een cultstatus, mede dankzij de belangrijke rol die is weggelegd voor het publiek, dat met kreten en voorwerpen reageert op gebeurtenissen in de film.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Catweazle

Avatar

Oh interessant.
Ik ben gek op rocky horror.

Hoop dat ze het niet verprutsen.

Catweazle

Avatar

Oh interessant.
Ik ben gek op rocky horror.

Hoop dat ze het niet verprutsen.

Zoltar

Avatar

Grote kans dat ze het verprutsen. Klassiekers zijn niet te rebooten.

patrick_h

Avatar

Kan iemand uitleggen waarom er over een reboot wordt gesproken? Het is toch hoogstens een remake, en eigenlijk zelfs dat niet.

Catweazle

Avatar

Zoltar "Grote kans dat ze het verprutsen. Klassiekers zijn niet te rebooten."
Dat klopt meestal wel ja, helaas.

Xenolicker

Avatar

patrick_h "Kan iemand uitleggen waarom er over een reboot wordt gesproken? Het is toch hoogstens een remake, en eigenlijk zelfs dat niet."
Misschien, Patrick, stapt de schrijfster van dit artikel binnenkort in het huwelijksBOOTje, en is dit zo'n overheersende gedachte geworden dat een remake vanzelf een reBOOT wordt. Kom, laten we het haar niet kwalijk nemen, maar in plaats daarvan veel geluk wensen!

NieuwsFilm