Bryce Dallas Howard reageert op kritiek 'Jurassic World'

Ze begrijpt niet waarom mensen zo verontwaardigd reageerden op de hakken die ze droeg.

Het gigantische box office succes van Jurassic World ten spijt, kritiek was er ook op de film. Die werd vooral geleverd op het personage Claire, gespeeld door Bryce Dallas Howard. Vooral feministische bewegingen vonden het vrouwonvriendelijk dat de dame gedurende de complete film op hoge hakken rondrent. Ze vonden het niet alleen onrealistisch, maar ook niet kunnen.

In een interview met Cosmopolitan reageerde Bryce Dallas Howard op die kritiek. Ze begrijpt hem niet, maar laat wel weten dat er iets mee gedaan wordt. ”Claire lijkt zo ongeschikt om in de jungle te kunnen overleven, maar wordt uiteindelijk wel de held van de film. […] En weet je? Ze rent op hoge hakken omdat ze een vrouw is die al haar hele leven hoge hakken draagt en erop kan sprinten. Dat kan ze. Dat is hoe ik het zag. Ze hoeft geen mannenkleren en platte schoenen te dragen om sneller te rennen dan een T. rex. Dat is wat vrouwen kunnen.”

Maar in het vervolg hoeven we geen hakken te verwachten. ”Toen ik ontdekte dat er een vervolg zou komen, en dat ik erin zou zitten, stuurde Colin [Trevorrow] me een sms’je: ‘#GeenHakken2018’.” Dus de feministen onder ons hoeven niet langer te vrezen, er wordt iets mee gedaan! Het vervolg op Jurassic World gaat op 7 juni 2018 in première.



NieuwsFilm

meest populair