Drie componisten ingehuurd voor 'The Revenant'

Drie componisten ingehuurd voor 'The Revenant'

Naast de visuele pracht lijkt het ook muzikaal snor te zitten met Leonardo DiCaprio's nieuwste film.

Sinds de release van het laatste album van The National in 2013 is Bryce Dessner druk bezig geweest met diverse projecten. Hij werkte sindsdien samen met Kronos Quartet en nam ook een album op met Johnny Greenwood van Radiohead (ook een filmcomponist tegenwoordig).

Later dit jaar zal Dessner echter te horen zijn op de soundtrack van The Revenant, de nieuwe thriller met Leonardo DiCaprio, die geregisseerd werd door de Oscar-winnende regisseur Alejandro Gonzalez Innaritu. Dessner maakte de muziek van de film samen met de Duitse elektronische artiest Carsten Nicolai, alias Alva Noto en de Japanse componist Ryuichi Sakamoto. Dat moet haast wel leiden tot iets speciaals.

Het verhaal van The Revenant is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over een vachthandelaar genaamd Hugh Glass (DiCaprio), die door een beer wordt aangevallen en als dood wordt achtergelaten door zijn compagnon John Fitzgerald (Tom Hardy ). na deze aanval wil Glass hoe dan ook wraak nemen op Fitzgerald. The Revenant draait vanaf 14 januari in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair