'The Raid'-remake zit zonder regisseur

'The Raid'-remake zit zonder regisseur

Patrick Hughes (The Expendables 3) zoekt zijn toekomst elders.

The Tracking Board heeft vernomen dat de productie van de Raid remake een klap te verduren heeft gekregen. Regisseur Patrick Hughes (Red Hill, The Expendables 3) heeft samen met productiebedrijf Screen Gems (van Sony) het schip verlaten. Dit betekent niet dat de onderneming geannuleerd is, XYZ Films is nog steeds in beeld en ziet graag een Amerikaanse variant op de markt verschijnen.

Het Indonesische origineel, van Gareth Evans, kwam vier jaar geleden uit. Een vervolg verscheen in 2014, getiteld The Raid 2: Berandal. Het eerste deel ziet hoe een SWAT-team in een appartementencomplex vast komt te zitten, bevolkt met criminelen. Niet vergenoegd met de nieuwe gasten, grijpen de misdadigers weldra naar de wapens en trachten de politieagenten uit te roeien. Rama (Iko Uwais) is één van de SWAT-leden die niet makkelijk met zich laat sollen.

De remake zal hetzelfde verhaal volgen, alhoewel het tijdstip verder in de toekomst plaatsvindt. De gebroeders Hemsworth, Chris en Liam, verkeerden ooit in gesprek voor een hoofdrol, maar dit is nooit doorgegaan. Hetzelfde geldt voor Taylor Kitsch. Enkel Frank Grillo is vooralsnog bevestigd, zij het dat zijn filmschema boordevol is.

Het vertrek van Hughes is een mysterie. Men vermoedt echter dat het te maken heeft met zijn agenda. Deze remake is ten slotte al een aantal keer uitgesteld. The Storm Warning zal Hughes' volgende prioriteit zijn. Gareth Evans is ook nog altijd bij de remake betrokken, als producent.



NieuwsFilm

meest populair