Docutip op tv: 'Sinatra: All or Nothing at all'

Docutip op tv: 'Sinatra: All or Nothing at all'

Film over het leven van The Voice is op vrijdag 30 oktober om 23.10 te zien op Canvas.

In de documentaire Sinatra: All or nothing at all vertelt regisseur en Oscarwinnaar Alex Gibney het levensverhaal van Ol' Blue Eyes aan de hand van zijn bekende afscheidsconcert uit 1971. Sinatra stelde hiervoor een playlist samen, die hij het meest vond zeggen over zijn carrière. In de film zien we deze liedjes ook en tussendoor alles over het leven rond de tijd dat hij dat nummer zong.

Leuk is dat deze stukken door middel van archiefbeelden en geluidsfragmenten bijna geheel door Sinatra aan elkaar wordt gepraat, met af en toe een afwisselende stem van bijvoorbeeld zijn dochter Nancy. Dit zorgt ervoor dat het een hele intieme en openhartige documentaire wordt, die je echt het gevoel geeft dat je iets bijzonders kijkt, ondanks dat het qua informatie eigenlijk niks toevoegt aan wat er al eerder over deze artiest is gepubliceerd.

Ondanks de lange speelduur (het is een tweeluik) wordt het nooit saai, aangezien Sinatra's leven zelf ook zo kleurrijk en interessant was met zoveel verschillende periodes zowel qua muziek als films. En natuurlijk helpt het dat het vol met de mooiste nummers van de zanger zit, waardoor het niet alleen een genot is om naar te kijken maar ook om te luisteren.

Sinatra: All or nothing at all is op vrijdag 30 oktober om 23.10 te zien op Canvas.



NieuwsFilm

meest populair