Celebrity

Reese Witherspoon trots op werk als producent

In de toekomst wil de actrice zich gaan bezighouden met televisie.

door FilmTotaal om 08:00 in Celebrity
Reese Witherspoon staat bekend om haar lieve komische personage in Legally Blonde en haar veelgeprezen werk in Wild. Maar het is haar werk achter de schermen als producent voor Pacific Standard, welk zij samen met Bruna Papandrea heeft opgericht in 2012, wat haar een ware kracht in de filmindustrie maakt. "Een van de beste taken van ons werk is dat we boeken kopen en acteurs helpen in het proces van boek tot film," aldus Reese Witherspoon.

"Toen we Gone Girl kochten, konden we nauwelijks iemand vinden die het wilde lezen. In zeer korte tijd hebben wij ongelofelijke reacties mogen ontvangen over ons bedrijf en wat we proberen te bereiken. De verkoop van 'Wild' ging van 1,5 miljoen naar 6 miljoen boeken in nog geen twee jaar. Dat is natuurlijk geweldig nieuws voor een auteur."

In de toekomst wil de actrice zich samen met haar zakenpartner bezig gaan houden met televisie. "We zijn erg enthousiast om televisie te maken. Er is een grote groep aan vrouwen die we kennis willen laten maken met het vertellen van verhalen. Ik denk dat Netflix, Hulu en Amazon zulke interessante bedrijven zijn."

Reese zal op 30 oktober de 29ste American Cinematheque Award in ontvangst mogen nemen voor haar werk van de afgelopen jaren.

NieuwsFilm

meest populair