Persconferentie 'Spectre': Léa Seydoux en Dave Bautista in Amsterdam

Persconferentie 'Spectre': Léa Seydoux en Dave Bautista in Amsterdam

De Bond-girl en -schurk waren gisteren in Nederland, en FilmTotaal was er natuurlijk bij!

Afgelopen maandag beleefde de alweer 24e Bond-film Spectre zijn wereldpremière in Londen, en twee dagen later was ook ons eigen kikkerlandje aan de beurt. Om dat heuglijke feit te vieren, waren acteurs Léa Seydoux en Dave Bautista samen met producenten Gregg Wilson en vader Michael G. Wilson aanwezig in onze hoofdstad om zowel een persconferentie als de Nederlandse première van de film bij te wonen. FilmTotaal was daar natuurlijk bij!

Daniel Craig speelt in Spectre voor de vierde keer de rol van 007 en regisseur Sam Mendes keerde na Skyfall (de meest succesvolle Bond-film tot op heden met een opbrengst van meer dan 1 miljard dollar) terug voor een tweede ronde. ‘’Na het overweldigende succes van Skyfall en hopelijk nu ook Spectre willen we het team van Sam en Daniel maar wat graag intact houden’’, zei Michael G. Wilson, de superproducent die een van de meesterbreinen achter de franchise is (en opvallend veel op Sean Connery lijkt).

‘’Sam en Daniel vertrouwen elkaar volledig en vullen elkaar aan’’, zo beaamde Léa Seydoux, de prachtige Franse actrice uit films zoals La Vie D’Adele en The Grand Budapest Hotel die het dankzij haar rol in Spectre ver lijkt te gaan schoppen in Hollywood. ‘’Zij stelden mij ontzettend op mijn gemak, wat ik erg waardeerde.’’ Seydoux is niet de typische Bond-girl zoals we die kennen uit veel van de oudere films. Haar personage Madeleine Swann kent net als Bond de klappen van de zweep: ‘’Ik ben blij dat Madeleine een pittige tante is die Bond aankan; ze is een echte badass’’, aldus de actrice.

Dave Bautista, voormalig WWE-worstelaar en als acteur vooral bekend door zijn rol als Drax the Destroyer in Guardians of the Galaxy, is net als Seydoux een nieuwkomer in de wereld van Bond. Hij had de niet erg benijdbare taak om een klassieke ‘henchman’ in de trant van iconische schurken zoals Jaws en Oddjob neer te zetten (waar de acteur behoorlijk in is geslaagd). Bautista's Mr. Hinx is voornamelijk een fysieke aanwezigheid in de film, maar daar treurt de acteur niet om. ‘’Ik had weliswaar geen tekst, maar heb wel James Bond een paar flinke klappen mogen verkopen. Het gebeurt zelden dat iemand dat mag doen’’, zei de boomstronk van een acteur glimlachend.

Toen FilmTotaal de acteurs vroeg of zij zelf nog enige invulling mochten geven aan bepaalde aspecten van hun personages, antwoordde Seydoux als volgt: ‘’Ik had de rol geaccepteerd voordat ik ook maar een script had gelezen. Alles wat ik moest weten over mijn personage stond uiteindelijk echter in het script, maar ik heb voor en tijdens de opnames ook veel gesproken met Daniel en Sam over de rol.’’ Bautista vervolgde lachend: ‘’Ik had niet eens een script nodig, aangezien ik geen tekst heb! Ik mocht wel bepaalde trekjes en maniertjes verzinnen voor Hinx, maar werd daarbij ook veel geholpen door de regie van Sam.’’

Tot de belangrijkste elementen van elke Bond-film behoren natuurlijk de exotische locaties. Michael G. Wilson en zijn zoon (en opvolger) Gregg Wilson gaven aan dat bij Spectre de actiescènes in de Alpen verreweg de lastigste waren om te realiseren, met name door de logistieke problemen die een dergelijke setting met zich meebrengt. Wat betreft toekomstige locaties, zou het ook zo maar eens kunnen dat we James Bond in een nieuw avontuur een martini zullen zien bestellen in Nederland (Diamonds Are Forever uit 1971 is de laatste keer dat Bond ons land aandeed): ‘’We beslissen altijd aan de hand van het script welke locaties we kiezen, dus wie weet komt volgende keer Amsterdam wel aan bod’’, aldus de jongste Wilson.

Ondanks dat Nederland zelf geen rol speelt in Spectre, heeft de film (naast de bijdrage van sponsor Heineken) wel een ander Nederlands tintje; cinematograaf Hoyte van Hoytema (Interstellar) is namelijk van Nederlandse komaf. Over Hoytema hadden de Wilsons niks dan lof: ‘’Hoyte is een geweldige kerel, en een net zo geweldige cinematograaf. Hij had op de set ieders respect.’’

Veel positieve woorden dus van een aantal van de creatieve geesten achter het nieuwste Bond-avontuur. Of deze positiviteit terecht is kun je vanaf vandaag zelf beoordelen, want Spectre draait nu in de bioscoop!









NieuwsFilm

meest populair