Mensen blijven belangrijk in 'Transformers'-films

Mensen blijven belangrijk in 'Transformers'-films

En hoe groot wordt de verbinding tussen de films?

Waarvoor gaan mensen naar de Transformers-films? Is het vanwege de ervaringen van mensen? Of is het gewoon voor heel veel spektakel? Op dit moment schrijft Akiva Goldsman aan het scenario van Transformers 5. Hij werkt daarnaast mee aan een schrijversruimte, waar een heleboel goede scenaristen bij betrokken zijn, om de franchise verder te helpen. In een interview met IGN ging Goldsman niet alleen in op de opzet van die ruimte, maar ook op de toekomstige rol van de menselijke personages.

”Onze hoop is dat ze allemaal onderling verbonden zijn en natuurlijk ook op zichzelf staan toch? Ik denk dat, de beste manier om een serieverhaal te vertellen, is door te zorgen voor integriteit vanaf het begin tot het eind van een aflevering. Of het nou om tv, om film, comic of boek gaat. Je moet iedereen kunnen bedienen. Ik denk dat het daarom heel anders is dan een episodisch verhaal. Je wil het instinct van bevrediging op de korte, maar ook de lange termijn voeden.”

De balans is moeilijk te vinden en hoopt men te bereiken door menselijke personages te gebruiken. ”Kunnen de Transformers leven zonder mensen? Zeker. Kunnen mensen het zonder Transformers doen? Zeker. In de Transformers-films? Zeker! Maar, in het fundament zit er iets geweldigs in de interactie van de twee soorten. Ik denk dat je dat vooral moet houden. Hoewel dat niet betekent dat je geen andere dingen kunt doen.”

Eén van die andere dingen is uiteraard de film Cybertron, die op de oorsprong van de Transformers in moet gaan. Waarom gaan jullie naar de films? Voor de mensen? Of mogen die compleet achterwege blijven?



NieuwsFilm

meest populair