Bradley Coopers fascinatie met eten

Bradley Coopers fascinatie met eten

Het spelen van een kok in 'Burnt' smaakt naar meer.

In 2005 trad Bradley Cooper in de Fox sitcom Kitchen Confidental op, een rol die hij binnenkort gladjes overdoet in Burnt, zij het een ander personage. De film van John Wells ziet hoe Coopers Adam Jones, een kok met drugsproblemen, een driesterrenrestaurant tracht op te richten met zijn oud-collega's. Het is een rol waar de 40-jarige Amerikaan hoogstwaarschijnlijk niet lang over zat te tobben, want de beste man is dol op voedsel en koken.

"Ik ben altijd gefascineerd geweest in eten. Ik ben in een Italiaans huishouden opgegroeid. Mijn grootmoeder was een fantastische kokkin en we spraken zowat enkel over eten tijdens het groot worden. Je sprak over wat je ging eten, wat je zojuist had gegeten of wat je de volgende dag ging eten."

Het beroep van een kok is niet iets waar Cooper zomaar grapjes over zal maken. Als kind keek hij tegen ze op. "Ik vond het wel een gaaf beroep en de chef-koks waren dat ook. Het waren net rocksterren. Dus ik dacht: 'Misschien moet ik ook een chef worden.' Maar ik realiseerde al vrij vroeg dat, dat gevaarlijk was. De werkdruk is te waanzinnig. Destijds wilde ik ook een ninja zijn, als je begrijpt waar ik op doel. Daarna realiseerde ik me dat ik ze alleen maar in films wilde spelen."



NieuwsFilm

meest populair