Poll

POLL: tegenstanders in horrorfilms

Hou jij van geesten, moordenaars, vampieren, monsters, zombies of...?

door Bram de Groot om 20:40 in Poll
De POLL van deze week staat in het teken van Halloween. Dit jaar kijken we naar de veroorzakers van de vaak bloederige taferelen in het uitlopende horrorgenre. De vraag: welk soort tegenstander zie jij graag in horrorfilms?

In de lijst staan een aantal angstaanjagers opgesomd. Dit zijn de meest voorkomende personages/wezens die voorkomen in horrorfilms. Om een beetje een richting te geven wat er wordt bedoeld met de verschillende groepen: vampieren (Let me in, 30 Days of Night), zombies (World War Z, Day of the Dead), Geesten (The Sixth Sense, The Others), Moordenaars (Halloween, A Nightmare on Elm Street), Weerwolven (An American Werewolf in London, Silver Bullet), Demonen (Evil Dead, The Exorcist), Buitenaardsen (Alien, The Thing), wezens/monsters (Jaws, Cloverfield).

Succes met stemmen!

Uiteraard is er ook enig overlap te vinden. Zo zien we vaak vampieren en weerwolven in één film, hebben geesten- en demonenfilms flink wat gemeen en zijn de nodige wezens/monsters van buitenaardse afkomst. De film The Cabin in the Woods maakt het uiteraard helemaal bont:28 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

DeMuizenkoning

Avatar

Hebben we zo'n soortgelijke poll niet al eens gehad? Hoe dan ook ik ga voor 'geesten', omdat ik ''menselijke tegenstanders'' redelijk 'realistisch' en ik ze vaak genoeg de meest angstaanjagende vindt (dus iets in de trend van 'Sixth Sense', etc. Niet 'Ghost Shark' of zo ;) )

Infje

Avatar

Ik ben gek op alles maar heb een voorliefde voor creature features. Jammer genoeg zijn monsters vaak slecht gedaan en zijn echt goede creature features op 1 hand te tellen :(

Ereptile

Avatar

Ik heb gestemd voor (rare) wezens/monsters Smiley face Al vind ik die best overlappen met buitenaardse wezens of demonen (zoals The Thing). Ook ben ik fan van zombie films, maar dat vind ik niet echt tegenstanders. Meer de situatie rondom de uitbraak vind ik interessant. Geesten vind ik ook leuk, maar ook dat kan meestal gecombineerd worden met demonen.

Dus met (Rare) wezens/monsters overkoepelt dat voor mijn gevoel wel alles wat ik graag in een horror wil zien.

(En ik moet Cabin in the Woods echt eens gaan kijken blijkbaar. Wat een scene :D)

JamesBond

Avatar

Ik vond 'Alien' en 'The Thing' angstaanjagende films, maar ik ben uiteindelijk toch voor geesten gegaan. Gisteren nog de film 'Dead Silence' gekeken. Man, wat een enge film! :W

Vleeshaak

Avatar

Als bij voorbeelden als eerste World War en 30 Days of Night in je opkomen, heb je lang niet genoeg horrorfilms gekeken. Of niet genoeg goede.

YOLO

Avatar

Geesten. Iets wat je niet (zo gauw) ziet, werkt veel beter in horrerfilms.

Gigan72

Avatar

Ik ben voor de slasher gegaan

Verder vindt ik monsters rare wezens zombies aliens demonen ook wel cool

Geesten en vampiers films vindt ik vaak saai.

Ed Crane

Avatar

Buitenaardsen.

DeMuizenkoning "Hebben we zo'n soortgelijke poll niet al eens gehad? Hoe dan ook ik ga voor 'geesten', omdat ik ''menselijke tegenstanders'' redelijk 'realistisch' en ik ze vaak genoeg de meest angstaanjagende vindt (dus iets in de trend van 'Sixth Sense', etc. Niet 'Ghost Shark' of zo ;) )"


Klopt. Moest ik ook aan denken.

Ed Crane

Avatar

"(...) Demonen (Evil Dead, The Exorcist), Buitenaardsen (Alien, The Thing), wezens/monsters (Jaws, Cloverfield)."

Is het gedrocht uit Cloverfield niet juist een buitenaardse?

Decepticon

Avatar

Ik zie het liefst moordenaars/slashers als tegenstanders, maar ik vind ze niet het angstaanjagend. Ik vind geesten/demonen het meest angstaanjagend overkomen in horrofilms.
Maar het liefst zie ik de moordenaars, Halloween, The Texan Chainsaw Massacre, Friday The 13th.
Maar aliens/monsters vind ik ook goed, Cloverfield, The Thing en Jaws zijn fantastisch.
Eigenlijk heeft elk subgenre binnen horror wel geweldige films, ook klassiekers.

benjamin

Avatar

Anders, namelijk Shia LaBeouf

Goov25

Avatar

Ik ben niet zo'n horrorkijker, maar ik ga voor de monsters. Dan komt er altijd nog wat ontzag bij kijken, over de grootsheid/imposantheid van zo'n wezen en de chaos en vernietiging die het veroorzaakt. En dan vind ik het als actieliefhebber een stuk beter te pruimen Smiley face

Goov25

Avatar

Ereptile "(En ik moet Cabin in the Woods echt eens gaan kijken blijkbaar. Wat een scene :D)"

Hahah jaaa! Awesome scene is dit, CITW is écht genieten :D

Ed Crane ""(...) Demonen (Evil Dead, The Exorcist), Buitenaardsen (Alien, The Thing), wezens/monsters (Jaws, Cloverfield)."

Is het gedrocht uit Cloverfield niet juist een buitenaardse?"

Dat blijft gedurende de film onzeker waar hij vandaan komt. Maar ah eind van de film wordt het duidelijk(er) ja, dan zie je iets uit de ruimte naar beneden vallen. Weetnietmeer of dat nou een post-credit was of nog in de film..

Ed Crane

Avatar

Goov25 "Dat blijft gedurende de film onzeker waar hij vandaan komt. Maar ah eind van de film wordt het duidelijk(er) ja, dan zie je iets uit de ruimte naar beneden vallen. Weetnietmeer of dat nou een post-credit was of nog in de film.."


Dat onder de spoiler-tag bedoel ik idd ja. Volgens sommigen is het zo dat je Clovie dan dus idd zélf uit de lucht c.q. ruimte ziet vallen, dat dacht ik altijd, maar volgens anderen is het dan weer een satelliet die uit de lucht komt vallen, de zee in stort en diep in de zee op Clovie terecht komt, waardoor die ontwaakt en het land op komt.

Angelater

Avatar

Velen beweren dat het inderdaad om dat laatste gaat, Ed Crane, gebaseerd op promotiemateriaal dat destijds op het net geplaatst werd. Clovie is altijd al op aarde geweest. Mogelijk een prehistorisch wezen dat op een gegeven moment ontwaakt is. De makers moeten het echter nog bevestigen, helaas.

Voor mij een makkelijke POLL, ben altijd een groot fan van slashers. Het is een formule die al honderden keren herhaald wordt met hetzelfde verhaal, maar ik kan me er altijd goed mee vermaken.

Spider-fan

Avatar

Ereptile "Ik heb gestemd voor (rare) wezens/monsters Smiley face Al vind ik die best overlappen met buitenaardse wezens of demonen (zoals The Thing)."


Ik denk dat demonen altijd iets 'duivels' hebben, ze proberen mensen vaak op een meer geestelijk niveau te beïnvloeden, terwijl monsters eerder op je afkomen om je op te vreten of uit elkaar te scheuren, vertrappen e.d. - meer lichamelijk dus.
Demonen hebben het meer op je 'ziel' gemunt.

Ik zou ook de Cenobites uit Hellraiser als demoon bestempelen.

Voor mij zijn vampieren verreweg favoriet. Daarna geesten.

KeesjeNL

Avatar

Ed Crane "Dat onder de spoiler-tag bedoel ik idd ja. Volgens sommigen is het zo dat je Clovie dan dus idd zélf uit de lucht c.q. ruimte ziet vallen, dat dacht ik altijd, maar volgens anderen is het dan weer een satelliet die uit de lucht komt vallen, de zee in stort en diep in de zee op Clovie terecht komt, waardoor die ontwaakt en het land op komt."
Dat laatste is behoorlijk ongeloofwaardig, heb je wel eens gezien wat een kogel doet als je die het water in schiet? 4 meter onder water ben je volledig veilig, alle energie is er al uit.

Gigan72

Avatar

Spider-fan "

Ik zou ook de Cenobites uit Hellraiser als demoon bestempelen. "


Dat ligt eraan hoe je het bekijkt....:E

Quote Pinhead in Hellraiser ... Demons to some, angels to others.

Ereptile

Avatar

benjamin "Anders, namelijk Shia LaBeouf"


Valt onder Buitenaardse wezens!

Moviemagic

Avatar

Elk heeft zijn eigen charme. De ene keer kijk ik liever een zombiefilm en de andere keer een vampierenfilm. Weerwolffilms heb ik ook enkele leuke gezien.

Ed Crane

Avatar

KeesjeNL "Dat laatste is behoorlijk ongeloofwaardig, heb je wel eens gezien wat een kogel doet als je die het water in schiet? 4 meter onder water ben je volledig veilig, alle energie is er al uit."


Klopt, maar er wordt eerder bedoeld denk ik dat 'ie naar de bodem zinkt en dan op'm valt of zo, niet dat die hem met een enorme snelheid zou raken, dat kan idd niet. Het ongeloofwaardige is dan denk ik ook eerder dat die satelliet geen vlammend stuf schroot is waar zo goed als niks meer van over is als die bij de zee aankomt Smiley face Maar zelf dacht ik dus sowieso altijd gewoon dat het Clovie zelf was.

Ed Crane

Avatar

Anders, namelijk...

Kabouters. Ik zie graag horrorfilms met kabouters. Helaas zijn er niet zoveel. Nog tips?

benjamin

Avatar

Ed Crane "Kabouters. Ik zie graag horrorfilms met kabouters. Helaas zijn er niet zoveel. Nog tips?"

weszz

Avatar

Als je echt een gore fest/horror/hills have eyes combinatie wil hebben is misschien de comic 'crossed' een optie. Zelf gaat dat voor mij VEEL te ver, denk zelf dat het een kwestie van tijd is voordat er een verfilming van komt.

Chris23

Avatar

Wat vond men hier van de pilot van Ash vs Evil Dead?

Gigan72

Avatar

Chris23 "Wat vond men hier van de pilot van Ash vs Evil Dead?"


Nog niet gezien maar wil het zeker wel zien
de regie van de pilot is door Sam Raimi gedaan


Wat trouwens ook wel creepy tegenstanders zijn Clowns

Blockbuster

Avatar

Ed Crane "Anders, namelijk...

Kabouters. Ik zie graag horrorfilms met kabouters. Helaas zijn er niet zoveel. Nog tips?"


Alle Leprechaun films, maar die ken je zeker al? ;)

Anders deze, die is pas echt horror:

NieuwsFilm

meest populair