POLL: tegenstanders in horrorfilms

Hou jij van geesten, moordenaars, vampieren, monsters, zombies of...?

De POLL van deze week staat in het teken van Halloween. Dit jaar kijken we naar de veroorzakers van de vaak bloederige taferelen in het uitlopende horrorgenre. De vraag: welk soort tegenstander zie jij graag in horrorfilms?

In de lijst staan een aantal angstaanjagers opgesomd. Dit zijn de meest voorkomende personages/wezens die voorkomen in horrorfilms. Om een beetje een richting te geven wat er wordt bedoeld met de verschillende groepen: vampieren (Let me in, 30 Days of Night), zombies (World War Z, Day of the Dead), Geesten (The Sixth Sense, The Others), Moordenaars (Halloween, A Nightmare on Elm Street), Weerwolven (An American Werewolf in London, Silver Bullet), Demonen (Evil Dead, The Exorcist), Buitenaardsen (Alien, The Thing), wezens/monsters (Jaws, Cloverfield).

Succes met stemmen!

Uiteraard is er ook enig overlap te vinden. Zo zien we vaak vampieren en weerwolven in één film, hebben geesten- en demonenfilms flink wat gemeen en zijn de nodige wezens/monsters van buitenaardse afkomst. De film The Cabin in the Woods maakt het uiteraard helemaal bont:



NieuwsFilm

meest populair