John Goodman mogelijk in 'The Coldest City' met Charlize Theron

John Goodman mogelijk in 'The Coldest City' met Charlize Theron

James McAvoy zal ook in de spionagefilm van David Leitch optreden.

Stripboekverfilming The Coldest City zal wellicht een nieuwe bekende naam aan de cast toevoegen. Deadline beweert dat John Goodman in gesprek is voor de rol van een Amerikaanse agent. De spionagethriller, welke John Wick-regisseur David Leitch zal maken, speelt zich af rondom het neerhalen van de Berlijnse Muur. Momenteel zijn Charlize Theron en James McAvoy enkel bevestigd voor een hoofdrol.

The Coldest City is geschreven door Antony Johnston. 1989, het communisme stort langzaam ineen en de bewoners in het Oosten en het Westen willen de Berlijnse Muur afbreken. MI6, de Britse buitenlandse inlichtingendienst, zit echter met een probleem. Twee weken geleden werd een medewerker van hen gedood aan de Oostelijke zijde van de stad. Op zak had hij waardevolle informatie, een lijst met alle namen en details van Amerikaanse, Engelse, Russische en Franse spionnen. De lijst daarentegen... verdwenen. Lorraine Broughton (Theron), een doorgewinterde spionne zonder banden met Berlijn, wordt door de MI6 erop uit gestuurd om de lijst te vinden. De situatie neemt een donkere wending wanneer haar leidinggevende op straat doodgeschoten wordt, op de avond dat de Muur valt. Paranoia, wantrouwen en corruptie treden in.

McAvoy zal ook een spion spelen die achter de lijst met namen zit. Het scenario van de adaptatie is gepend door Kurt Johnstad (300: Rise of an Empire). De productie is in handen van Focus Features. Het budget zal rond de 30 miljoen dollar vallen. Het filmen is onlangs in oktober van start gegaan in Boedapest en Berlijn.



NieuwsFilm

meest populair