Algemeen

Verfilming 'The Witcher' gepland voor 2017

Gebaseerd op Andrzej Sapkowski's verhalenreeks, eveneens het fundament van de populaire computerspellen.

door Jan-Peter Rook om 17:29 in Algemeen
Er wordt werk gemaakt van een film rondom The Witcher, Andrzej Sapkowski's verhalenreeks waarop eveneens de populaire computerspellen worden gebaseerd. Dit werd aangekondigd door The Sean Daniel Company, het productiehuis achter The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (2008) en de geplande remake van Ben-Hur. Regisseur Tomasz Bagiński - de man achter de openingssequenties van de eerste twee games - gaat aan de slag met een scenario dat wordt geschreven door Thania St. John (Grimm, Chicago Fire).

De film wordt gebaseerd op de korte verhalen The Witcher en Lesser Evil van de The Last Wish-collectie. We maken kennis met Geralt de witcher, een rondzwervende monsterjager die voor het juiste bedrag in te huren is. The Witcher moet het begin worden van een nieuwe filmreeks en een nieuwe televisieserie.

The Witcher staat gepland voor 2017.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

M0vieFreak

Avatar

Ik heb de games niet gespeeld (wel van plan om het te doen) maar ik ben wel blij dat ze het gaan verfilmen. Want van wat ik heb gezien ziet het er goed uit en kan een goede film van gemaakt worden. :Y

YOLO

Avatar

Vergeet niet dat The Witcher al eerder is verfilmd.
Dat was een Poolse productie uit 2001.En de bijbehorende TV serie.

Banned

Avatar

Kan goed worden... Maar ja we zagen net die trailer van WoW... Dat tempert toch de verwachtingen meteen.

eltorro

Avatar

Zolang die maar R rated is en vollop naakt bevat.

adofmirosch

Avatar

Heb het nieuwste deel, maar wat moeilijk pffff.
Het werkt wel voor films zit een goed verhaal in.

geertvdheide

Avatar

The Witcher-franchise lijkt me uitermate geschikt voor een goede film, filmreeks of tv-serie. De verhalen zijn goed, de wereld waarin het zich afspeelt is erg mooi ingevuld en Geralt is een tof hoofdkarakter. De franchise zit vol met diepgaande kwesties, toffe actie en interessante karakters. En voor financieel succes helpt het dat er al een doelgroep is, namelijk fans van de boeken én die van de games.

Er zijn echter een paar dingen nodig om de franchise goed over te zetten naar het scherm: genoeg budget, genoeg talent voor en achter de camera, en een R-rating (want The Witcher is een erg duister, volwassen verhaal). Op dit moment heb ik nog niet het vertrouwen dat al die zaken geregeld gaan worden. De producent heeft nog niets goeds gemaakt, wat Tomasz Bagiński kan als regisseur van een volledige film is nog afwachten, en schrijfster Thania St. John heeft ook nog geen meesterwerken op haar naam staan. En een R-rating is tegenwoordig uiterst zeldzaam in grote producties, dus ook dat is afwachten.

Als ze het niet goed genoeg aanpakken en er een Uwe Boll-achtig resultaat uitkomt, dan kan dat ervoor zorgen dat er nooit weer iets met de franchise gedaan wordt. Je hebt niet oneindig kansen met zoiets; een fiasco schaadt het vertrouwen van filmkijkers én geldschieters. Hopen dat het goedkomt dus, en misschien dat toekomstig nieuws meer vertrouwen geeft.

Muufley

Avatar

Banned "Kan goed worden... Maar ja we zagen net die trailer van WoW... Dat tempert toch de verwachtingen meteen."


En het feit dat er werkelijk geen enkel echt goede game verfilming bestaat.

YOLO

Avatar

Muufley "En het feit dat er werkelijk geen enkel echt goede game verfilming bestaat."
True. Wellicht kan Assassin Creed verandering in brengen.
The Witcher echter kan je niet beschouwen als game verfilming. Aangezien de bron van de games de Andrzej Sapkowski's boeken zijn die in de jaren 90 waren uitgekomen. ;)

NieuwsFilm

meest populair