Laatste wens terminale Star Wars-fan in vervulling

Laatste wens terminale Star Wars-fan in vervulling

Omdat hij vreesde de première op 17 december niet te halen, kreeg hij alvast een eerste versie te zien van de aankomende film The Force Awakens.

Een terminale Star Wars-fan, die nog maar enkele maanden te leven heeft, heeft zijn laatste wens in vervulling zien gaan. De 31-jarige Daniel Fleetwood heeft namelijk voor de première van 17 december, de eerste versie van de aankomende film The Force Awakens te zien gekregen.

De Texaan lijdt aan een agressieve vorm van kanker, die al is uitgezaaid naar negentig procent van zijn longen. Ashley Fleetwood, de vrouw van Daniel, zei op Facebook:

"Daniel heeft zojuist een onafgemaakte versie van Star Wars: The Force Awakens gezien. Wij willen graag de geweldig getalenteerde regisseur J.J. Abrams bedanken, die gisteren belde om ons te vertellen dat Daniel's laatste wens in vervulling zou gaan."

Een Facebookpost en een social media campagne met de hashtag #ForceForDaniel zorgde voor de steun van acteurs Mark Hamill (Luke Skywalker), Gwendoline Christie en John Boyega. Voordat de wens in vervulling kon gaan moest Fleetwood eerst nog een serieuze test ondergaan.




Daniel kreeg in juli te horen dat hij nog maar twee maanden te leven had. "Te oordelen aan de uitzaaiing van de ziekte in de afgelopen twee maanden, is de kans klein dat ik de première haal," verklaarde hij eerder op televisie.






Disney maakte donderdag bekend dat de screening voor Daniel een succes was. "Alle betrokkenen waren blij het te kunnen realiseren," aldus een woordvoerder van Disney.

Star Wars: The Force Awakens is in de Nederlandse bioscoop te zien vanaf 16 december 2015.

NieuwsFilm

meest populair