Hayden Panettiere aan de beterende hand

Hayden Panettiere aan de beterende hand

Panettiere is opgenomen in een kliniek voor depressie.

Het gaat goed met Hayden Panettiere (Heroes, Racing Stripes) die wordt behandeld in een kliniek voor een post-partumdepressie. Dat zegt collega en 'Nashville'-acteur Riley Smith (Eight Legged Freaks, Radio) tegen US Weekly.

"Ik heb haar gesmst en succes gewenst," aldus Smith. "Ze reageerde meteen en zei: 'Het gaat geweldig.'" Panettiere kreeg te maken met een depressie nadat zij bevallen was van haar dochter. De actrice is vrijwillig opgenomen in de kliniek. Eind september vertelde Panettiere al over haar depressie. "Ik denk dat het iets is wat veel andere vrouwen ook meemaken", zegt Panettiere. "Het is een onderwerp wat besproken moet worden. Vrouwen moeten weten dat zij niet alleen zijn en dat het gevoel verdwijnt."

Volgens de actrice, bekend van 'Nashville' waarin haar personage ook kampt met een depressie na de bevalling, zijn er veel misvattingen. "Er zijn mensen die zeggen dat het niet echt is, dat het iets is wat verzonnen is of dat het aan de hormonen ligt." Maar Panettiere vindt dat de post-partumdepressie niet te controleren is. "Het is enorm pijnlijk en behoorlijk eng. Vrouwen hebben hierbij ondersteuning nodig. Vrouwen zijn geweldig. We doen iets wat geen enkele man kan", aldus de 26-jarige actrice. "We groeien gewoon een levend wezen in ons lijf."



NieuwsFilm

meest populair