Eerste 'Call of Duty'-film verschijnt in 2018 of 2019

Eerste 'Call of Duty'-film verschijnt in 2018 of 2019

Er staat ons zelfs een Call of Duty-filmuniversum te wachten.

Het kon uiteraard niet uitblijven en nu is de kogel dan eindelijk door de kerk: we krijgen een Call of Duty-film. En deze zal slechts de aftrap vormen voor een heus Call of Duty-filmuniversum.

Dit is bekend gemaakt door Activision Blizzard die de films gaat uitbrengen via Activision Blizzard Studios, een gloednieuwe filmstudio welke gisteren officieel werd gepresenteerd. De eerste Call of Duty-film moet in 2018 of 2019 verschijnen en er zijn ook plannen voor een tv-serie.

Deze aankondiging kan uiteraard iets te maken hebben met het verschijnen van Black Ops III, al verkopen de games zich ondertussen zelf. De afgelopen jaren werden er miljoenen kopieën verkocht van de verschillende delen in de FPS-gamereeks van de Medal of Honor-concurrent. In april 2015 werd bekend dat er 175 miljoen kopieën waren verkocht van de reeds elf verschijnen CoD-games, met een omzet van boven de $10 miljard.

Wat we in de films gaan zien is compleet onduidelijk. De games spelen zich zowel af tijdens de Tweede Wereldoorlog als in de toekomst. Verleden jaar speelde een motion captured Kevin Spacey een rol in Advanced Warfare. Hieronder een van de live-action trailers die af en toe worden gemaakt ter promotie:



NieuwsFilm

meest populair