Empire's Lee Daniels betaald proceskosten Sean Penn

Empire's Lee Daniels betaald proceskosten Sean Penn

Sean Penn vond de vergelijking ongepast en besloot een zaak te starten.

Sean Penn heeft een klein succes behaald in de eerste ronde van zijn rechtszaak tegen Empire's Lee Daniels.

Sean Penn klaagde in september regisseur Lee Daniels aan voor smaad. De Amerikaanse acteur heeft toen bij de rechtbank in New York een claim ingediend van tien miljoen dollar. Dit is omgerekend negen miljoen euro. Waarom? Lee Daniels vond het nodig om in een interview met The Hollywood Reporter te zeggen dat Sean Penn iemand is die vrouwen mishandeld.

Het interview ging over de juridische problemen van Terrence Howard, die een rol speelt in de door Daniels geregisseerde serie ‘Empire'. Terrence Howard werd door zijn ex-vrouw Michelle Ghent aangeklaagd voor mishandeling. Lee zei daarover: ''Terrence doet niets anders dan Marlon Brando of Sean Penn en plotseling wordt hij gedemoniseerd. Dat is de tijdgeest en zegt iets over waar we nu staan in Amerika."

Sean Penn vond de vergelijking met Terrence Howard ongepast, vooral omdat hij zelf nooit is gearresteerd of veroordeeld voor huiselijk geweld, en besloot een zaak te starten tegen de Empire-regisseur.

De advocaten van Lee Daniels wilden de zaak bij de federale rechter voor laten komen, in verband met een mogelijk voordeel. Maar de advocaten van Sean hebben het toch voor elkaar gekregen om de zaak te laten behandelen bij het hoger gerechtshof in New York.

Lee Daniels moet ook de proceskosten van Sean Penn vergoeden die tot nu toe zijn gemaakt om zijn zaak te verdedigen bij de federale rechtbank in Californië. Sean Penn woont namelijk in New York en heeft hoge kosten moeten maken om zich bij te laten staan in een andere staat.

Het is erg waarschijnlijk dat de verdediging van Lee Daniels wordt gebaseerd op de vrijheid van meningsuiting.

NieuwsFilm

meest populair