Workshop Actief Filmkijken

[header]In de maand maart organiseert Provadja voor de derde keer op rij een serie filmlezingen. Dit jaar staat het thema thriller centraal.[/header]In de maand maart organiseert Provadja voor de derde keer op rij een serie filmworkshops. Op vier woensdagavonden worden er films vertoond voorafgegaan door een lezing van circa 60 minuten en gevolgd door een korte nabespreking.

In 2003 werd de technische kant van het film maken belicht. In 2004 stonden ´filmgenres uit diverse windstreken´ centraal. Dit jaar belichten we aan de hand van vier films een geheel ander thema: Thriller.
Wat is nu eigenlijk de definitie van Thriller, wat is de geschiedenis ervan, waar vond het zijn oorsprong, wat is kenmerkend aan het genre, uit welke landen komen aansprekende titels, is het genre door de decennia heen gegroeid, veranderd en zo ja waaruit blijkt dat?

De workshop zal dit keer gegeven worden door Jedidjah Julia Noomen van Stichting FilmSet Amsterdam.
Zij heeft als leidinggevende van deze organisatie een ruime ervaring op het gebied van lezingen, workshops en educatie. Zij is een zeer geanimeerd en boeiend spreekster.

Programma: 19:00 workshop - 20:30 film + nabespreking

9 maart - Rear window
16 maart - Mulholland drive
23 maart - Hana-bi
30 maart - Insomnia

Reserveren:
Er kan tot 1 maart alleen gereserveerd worden voor een Passe-partout voor vier avonden.
Deze kost 40,00 euro en kan vanaf vrijdag 25 februari tijdens kassa-openingstijden worden afgehaald op naam. Indien er nog plaats is kan er vanaf 2 maart worden gereserveerd voor losse workshops plus filmvoorstellingen. Deze kaarten kosten 11,50 euro. Vanaf 5 dagen voor aanvang ook alleen voor films. Reserveren op telefoonnummer 072-5110136.



NieuwsFilm

meest populair