Antonio Banderas wil kleding ontwerpen

Antonio Banderas wil kleding ontwerpen

Daarom nam hij pas geleden deel aan een kunstacademie.

Naast acteren heeft de 55-jarige Spanjaard Antonio Banderas een nieuwe passie gevonden in de mode, met name het creëren van de kledingstukken. De 13th Warrior-acteur bezit momenteel geen behoefte om iets te ontwerpen met zijn naam erop en zodoende wat centjes binnen te halen. Nee, hij wil zich echt in de kunst verdiepen en besloot daarom een opleiding te volgen aan het Central Saint Martins, een kunstacademie in Londen.

Hij onthulde het nieuws in een interview. Banderas is nog niet lang in de leer, sinds augustus tracht hij zijn kennis betreffende mode uit te breiden op de academie. Een plaats die hij tevens tot "één van de beste modescholen in de wereld" sloeg. Zijn oorspronkelijke missie is het ontwerpen van kleding voor mannen (hoewel hij vrouwenkleding ook niet uitsluit), maar de opleiding duurt nog wel eventjes. "Het zal waarschijnlijk vier tot vijf jaar duren," vertelde hij. "Het zal van mijn werk als acteur afhangen. Ik zal periodiek op school te vinden zijn. Ze hebben iets voorbereid wat ze 'capsules' noemen, dan volg je vier tot vijf weken intensieve lessen."

Banderas weet eveneens hoe lastig het kan zijn om zomaar iets nieuws te ondernemen. Zijn aanpak? "De beste manier is om nederig te zijn, met de ellebogen op tafel, en vanaf het begin te beginnen met studeren." Uiteraard heeft de acteur mogen meekijken met de meer ervaren leerlingen en wat hij zag maakte indruk op hem. "Wanneer je de jonge studenten daar ziet, met in het bijzonder de tweedejaars, dan gaan ze echt los. Wat zij presenteren, hun collecties, zijn in feite kunstwerken. Daarna moeten ze het draagbaar maken, want soms is het dat helemaal niet."



NieuwsFilm

meest populair