Featured

Alles over 'Regression'

Akelige thriller met Emma Watson en Ethan Hawke in de hoofdrollen.

door Jim Pedd om 13:17 in Featured
Komende donderdag komt de film Regression uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 12 november in première.

Regression


Duur: 106 minutenGenre ThrillerBudget: 20 miljoen dollar
...
...
...

Cast & Crew:
RegieAlejandro AmenábarScenario Alejandro AmenábarEmma Watson Angela GrayEthan Hawke Bruce KennerDavid Thewlis Professor Kenneth RainesAaron Ashmore George NesbittDevon Bostick Roy Gray
...
...
...
...
...
...
...

Synopsis

Ethan Hawke en Emma Watson schitteren in het angstaanjagende Regression, waarbij detective Bruce Kenner (Hawke) een zedenzaak moet onderzoeken waar de jonge Angela (Watson) bij betrokken is. Angela beschuldigt haar vader van ongewenste intimiteiten. Wanneer haar vader de misdaad bekent, besluiten ze een psychiater in te zetten die haar terugbrengt naar het moment van de daad. Ze ontdekken echter veel schokkende dingen dan ze ooit hadden kunnen voorzien...

Het thriller-genre

Regression vormt volgens Amenábar een terugkeer naar de oude thrillers. "Sommige dingen die in Regression gebeuren, passen zo in het horrorgenre," volgens de regisseur. "Hoewel het geheel gemaakt is als een psychologische thriller met de ondertonen van een misdaadfilm. Het wordt vooral beïnvloed door thrillers en Amerikaanse horrorfilms uit de jaren '70: The Exorcist, Rosemary's Baby... allemaal hebben ze het element van terughoudendheid, dat ik terug wilde brengen. The Others was geïnspireerd door films van de jaren veertig, vijftig en zestig en deze film door de jaren zeventig. Dus ik wilde de langzame en opbouwende toon terugbrengen. Maar bovenal wilde ik het verhaal dat ik vertelde serieus nemen."

De film wijkt ook af van standaard thrillers, meldt Director of Photography Daniel Aranyó. "Het moet voelen alsof je een film uit de jaren '70 kijkt, met terughoudend dialoog en een somber gevoel. Dat moest ook sterk verbonden zijn met de personages en ook de geloofwaardigheid van het verhaal. Dus de manieren waarom mensen tegenwoordig spanning opbouwen in thrillers, moesten we ver vandaan blijven. Het verhaal moest je langzaam leiden."

Eerste reacties

Een genre opnieuw uitvinden is een flinke uitdaging en het lijkt er niet op dat men daarin slaagt met deze film. Op RottenTomatoes is er nog geen consensus, maar het ziet er niet goed uit. Van de 18 getelde films was er slechts één positief. Daarnaast heeft de film tot nu toe een gemiddelde score van 3.9/10.

Om maar een indruk te geven van wat recensenten schrijven... Stefan Pape van HeyUGuys noemt de film het "cinematisch equivalent van een hond die achter z'n eigen staart aanrent." En En Henry Fitzherbert van de Daily Express vindt de acteurs knap spelen, maar de film "ontbeert spanning en verrassing."

Box office prestaties

Regression ging al in landen als Spanje, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk in première. Daar is de film al een succes, dus het lijkt erop dat het wel goed zal komen met de box office verdiensten. Het meeste geld werd verdiend in Spanje, waar de film begin oktober in première ging en al 9,3 miljoen dollar verdiende. De films die Amenábar maakte doen het wisselend in Nederland. Zo haalde The Others in 2001 nog 1,6 miljoen euro op, maar Mar Adentro slechts een half miljoen en Agora 133.000 euro. De kans lijkt, gezien de ontvangst van de film, groot, dat de verdiensten van Regression in Nederland daarbij in de buurt eindigen.

Trivia

Terugkeer van regisseur Amenábar naar het thriller-genre, sinds hij er in 1996 voor het laatst een maakte. Emma Watson was eerder samen met David Thewlis te zien in de Harry Potter-films. De zesde film van Emma Watson na de Harry Potter-franchise. Ook de zesde film van Amenábar als regisseur. En de film draait om de duivel, wiens nummer uiteraard 6 is.

•


•

•

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Spider-fan

Avatar

Het lijkt of Watson buiten de Harry Potter reeks veel minder starpower heeft dan Radcliffe met films als The Woman in Black en Horns. Terwijl ze als persoon beiden heel populair zijn. Het is vreemd dat een film als deze weinig aandacht krijgt, al ligt het er waarschijnlijk aan dat ie niet zo heel goed is.
Misschien dat Watson met Beauty and the Beast een grote hit scoort.

nieuwslaatste nieuws

meest populair