Moeder Philip Seymour Hoffman geëerd op Film Festival

Moeder Philip Seymour Hoffman geëerd op Film Festival

Marilyn O'Connor mocht de Rochester Film Legacy Award in ontvangst nemen.

De moeder van Philip Seymour Hoffman is tijdens het Film Festival in Rochester (New York) geëerd.

Het High Falls Film Festival in Rochester begon afgelopen zondag met de première van Dog Bowl, een korte film geschreven en geregisseerd door Gordy Hoffman, die opgroeide in een buitenwijk van Fairport en nu in Los Angeles woont.

De moeder van Philip en Gordy, Marilyn O'Connor, mocht tijdens het festival de Rochester Film Legacy Award in ontvangst nemen. Deze prijs is speciaal voor filmmakers of supporters met een passie en toewijding voor film in Rochester.

De trailer van de korte film Dog Bowl:



Philip Seymour Hoffman overleed in 2014 door een overdosis aan drugs en was vooral bekend om zijn rol in Capote uit 2005, waarvoor hij een Oscar won. Verder was hij drie keer genomineerd in de Oscar-categorie voor de beste mannelijke bijrol. Ook kreeg Hoffman drie Tony Award nominaties voor zijn werk in het theater. Hoffman werkte nog samen met veel bekende regisseurs, zoals Sidney Lumet, Spike Lee en Paul Thomas Anderson.

Hoffman begon zijn acteercarrière in de televisieserie Law & Order, waarin hij in 1990 te zien was. Vervolgens brak hij in de filmwereld door, met zijn rol in Scent of A Woman in 1992. Daarna speelde hij in veel bekende, maar ook minder bekende producties.

NieuwsFilm

meest populair