Benedict Cumberbatch geridderd door Queen Elizabeth

Benedict Cumberbatch geridderd door Queen Elizabeth

Het is een prachtig jaar voor de Britse acteur.

Het is een prachtig jaar voor Benedict Cumberbatch. Vandaag is de Britse acteur, bekend van Sherlock en The Imitation Game, geridderd door Queen Elizabeth voor zijn bijdrage aan de kunsten en liefdadigheid.

Benedict werd door Queen Elizabeth benoemd tot Ridder-Commandeur in de Orde van het Britse Rijk. "Het is fantastisch, maar wel zenuwslopend. Het is een unieke ervaring en ik voel mij zeer vereerd dat ik hier mag zijn. Het doet mij deugd om op deze manier erkend te worden voor wat ik doe," aldus de Sherlock-acteur.

Afgelopen maand stond Benedict voor het laatst in het historische Barbican Theatre in Londen voor zijn theaterstuk Hamlet. Na zijn laatste show maakte de acteur tijd om een speech te geven over de huidige situatie van vluchtelingen. Benedict maakte toen ook nog even duidelijk dat hij niet blij is met de Britse politiek. "F-ck the politicians," aldus Benedict tijdens zijn speech. Volgens enkele bronnen zou de acteur met de shows ruim 150.000 pond hebben opgehaald voor Save the Children.



"We voelden ons allemaal machteloos, en als vader is het moeilijk om al het beeldmateriaal te zien welk ons afgelopen zomer werd getoond," vertelde de acteur. "Ik denk dat elk van ons met een hart besefte dat dit niet iemand anders zijn probleem was, maar dat het ons probleem is, een humanitair probleem."

Benedict vervolgde: "Ik ben geïnteresseerd in het aantal mensen die verdrinken aan de kust van het eiland Lesbos. Ik ben geïnteresseerd in het helpen van mensen die financiering nodig hebben, of het nu middels liefdadigheid is of direct naar de mensen die lijden."

Voor de ceremonie in Buckingham Palace moest Benedict vanuit Nepal naar Londen vliegen. De acteur is namelijk druk bezig in Nepal voor zijn nieuwe film 'Doctor Strange'.

Foto's verwijderd

Het is een jaar vol hoogtepunten voor de acteur: in maart trouwde hij met zijn grote liefde Sophie Hunter en in juni werd hij de trotse vader van zijn zoontje Christopher Carlton. Bovendien werd hij genomineerd voor een Oscar voor zijn rol als computerwetenschapper Alan Turing in The Imitation Game.

NieuwsFilm

meest populair