Illumination Entertainment lanceert 'Sing' eind 2016

Illumination Entertainment lanceert 'Sing' eind 2016

Matthew McConaughey, Scarlett Johansson, Reese Witherspoon en Taron Egerton leveren de stemmen.

Universal Pictures heeft aangekondigd dat Illumination Entertainment eind 2016 de animatiefilm Sing oplevert. Illumination is uiteraard bekend van Dr. Seuss’ The Lorax, de twee Despicable Me-films en Minions. De laatste wist eerder dit jaar uit te groeien tot de op één na financieel succesvolste animatiefilm aller tijden.

Zoals de titel al zegt wordt het een animatiemusical en deze gaat over de schijnende ster die in ons allemaal leeft. De film speelt zich af in een wereld die volledig bestaat uit dieren.

We volgen Buster Moon (Matthew McConaughey), een zingende koala die een ooit enorm succesvol, maar nu gevallen theater runt. Buster is een eeuwige, beetje schurkachtige optimist die het meest van zijn theater houdt en alle doet om deze te behouden. Hij krijgt echter nog een kans om zijn levenswerk nieuw leven in te blazen. Hij organiseert 's werelds grootste zangwedstrijd. Vijf grote zangers melden zich: een muis, een jonge olifant, een overbelaste big, een gangster gorilla en een punk-rock stekelvarken.

In de film krijgen we meer dan 85 bekende nummers te horen en in de regiestoel zit Garth Jennings (The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy). Andere stemmen worden aangeleverd door onder meer Reese Witherspoon, Seth MacFarlane, Scarlett Johansson, John C. Reilly, Taron Egerton en Tori Kelly. De exacte datum wordt 21 december 2016. In de zomer van dat jaar zien we ook Universal en Illuminations The Secret Life of Pets.

Hieronder eerste afbeeldingen, via USA Today.





NieuwsFilm

meest populair