Actrice Betsy Drake overleden

Actrice Betsy Drake overleden

De ex Mrs Cary Grant was te zien in verschillende klassiekers en pende er ook eentje.

Actrice en schrijfster Betsy Drake is op 92- jarige leeftijd overleden. Zij had als actrice maar een korte carrière, maar daarin speelde ze wel de hoofdrol tegenover haar toenmalige man Cary Grant.

Drake en Grant leerden elkaar kennen toen ze samen in 1949 een tocht maakten van Engeland naar Amerika aan boord van de Queen Mary. Ze trouwden een dik jaar later op kerstdag 1949 in Arizona met Howard Hughes als de getuige. Grant was op dat moment een enorme ster bij de studio RKO Pictures en hij vroeg hun om Drake een contract aan te bieden. Zij deden dat en vervolgens speelde ze de hoofdrol tegenover Grant in de komedies Every Girl Should Be Married en Room for One More.

Vervolgens ging Drake ook als schrijfster aan de slag en maakte ze het scenario van de film Houseboat. Het was de bedoeling, dat zij hier de hoofdrol in zou spelen. Toen Grant een affaire begon met de actrice Sophia Loren tijdens het maken van The Pride and the Passion liet hij het scenario van zijn echtgenote herschrijven zodat zijn maîtresse Loren de hoofdrol zou kunnen spelen. Drake en Grant gingen echter als vrienden uit elkaar en bleven dat tot zijn dood in 1986. Na hun scheiding stopte Drake met het maken van films en verbleef ze in Londen, waar ze afgelopen week overleed.



NieuwsFilm

meest populair