Sean Bean over 't doodgaan in films

Sean Bean over 't doodgaan in films

En hij noemt internetmeme's zijn onbedoelde nalatenschap.

Engelsman Sean Bean (geboren Shaun Mark Bean) treedt al sinds de jaren 80 in films en tv-series op. De beste man heeft in aardig wat befaamde titels meegespeeld, maar in het algemeen kent men de 56-jarige als "die acteur die vaak doodgaat." En daar is hij het zelf ook mee eens.

"Om eerlijk te zijn ben ik vrij vaak doodgegaan," onthulde hij aan RadioTimes en gaf aan de onderstaande youtube video gezien te hebben waarin hij achtereenvolgens het onderspit delft, zij het door middel van kogels, zwaarden, pijlen of losgeslagen koeien. "Ik heb die montage van clips gezien. Het klinkt misschien een beetje luguber, maar ik heb het nogmaals bekeken en ik ben sommige van die scènes waarin ik doodga vergeten."

Hoewel de karakters die hij in Lord of the Rings en de tv-serie Game of Thrones speelde ook de ontmoeting met de dood aangingen, leven de personages voort op het internet in de vorm van meme's. Bean begrijpt niet zozeer wat meme's zijn, maar hij is er wel in enige mate trots op.

"Om één of andere reden bezitten de rollen die ik speel, zoals Boromir en Ned Stark, een lang leven online. Ik zie ze overal, hoe noem je ze... meme's? 'One does not simply ask for a drink' in plaats van 'One does not simply walk into Mordor.' Zulk soort dingen. Ze zullen waarschijnlijk mijn onbedoelde nalatenschap zijn."



NieuwsFilm

meest populair