Fantastisch Kinderfilm Festival maakt eerste titels bekend

Fantastisch Kinderfilm Festival maakt eerste titels bekend

Het festival zal in allerlei filmhuizen te zien zijn.

Het Fantastisch Kinderfilm Festival reist tussen 27 december 2015 en 28 maart 2016 met Kronkel & Slinger langs tien filmhuizen door heel Nederland. Het festival gaat dit jaar over reizen naar onbekende plekken maar ook over onderweg zijn in je eigen stad of dorp.

Er zijn korte filmvoorstellingen voor kinderen vanaf twee jaar en spannende lange films voor de oudere kinderen. Voor de jongsten staat bijvoorbeeld Mijn moeder is een vliegtuig op het programma, een animatieprogramma gemaakt door de Russische animatoren Yulia Aronova en Olesya Shchukina.

Reis naar het Noorden van de Franse filmmaker Rémi Chayé gaat over het stoere Russische meisje Sascha dat alleen op reis gaat naar de Noordpool. Ze gaat haar grootvader, een beroemde ontdekkingsreiziger, achterna die niet terugkeerde van zijn laatste reis, een tocht vol ontdekkingen en gevaren. Ook draaien er klassiekers als Het Zakmes uit Nederland en Kleine Nicolaas gaat op vakantie uit Frankrijk. In het programma is verder veel ruimte voor korte films voor peuters en kleuters zoals Het rode papieren bootje.

Alle kinderen die naar de film gaan mogen spelen in de Speeltuin van de Verbeelding. In deze fantastische speeltuin gaan ze net als in de film op reis. Ze kunnen spelen met koffer memorie, een lichtvoorstelling maken met de bewegende beelden die je ziet vanuit de trein, met familie een vakantiefoto maken en nog veel meer. Kijk hier.voor de data en locaties die het festival aandoet.



NieuwsFilm

meest populair