Alles over 'The Hunger Games: Mockingjay - Part 2'

Alles over 'The Hunger Games: Mockingjay - Part 2'

De laatste film in de reeks!

Komende woensdag komt de film The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 18 november in première.

The Hunger Games: Mockingjay - Part 2


Duur: 123 minutenGenre Avontuur, Sci-FiBudget: 250 miljoen dollar (met Part 1
...
...
...

Cast & Crew:
RegieFrancis LawrenceScenario Danny Strong, Peter CraigJennifer Lawrence Katniss EverdeenJosh Hutcherson Peeta MellarkLiam Hemsworth Gale HawthorneWoody Harrelson Haymitch AbernathyDonald Sutherland President Snow
...
...
...
...
...
...
...

Synopsis
The Hunger Games: Mockingjay Part 2 is de allesbepalende finale van de The Hunger Games reeks. Nadat Katniss Everdeen (Lawrence) twee keer de Hongerspelen heeft overleefd gaat ze samen met Gale (Hemsworth), Finnick (Sam Claflin), Peeta (Hutcherson) en een eenheid van District 13, de confrontatie aan met President Snow (Sutherland). Het wordt een ongeëvenaarde strijd tegen het Capitool, waarin zij hun leven riskeren om de bevolking van Panem te bevrijden en President Snow van zijn troon te stoten. De dodelijke vallen, vijanden en morele keuzes die hen te wachten staan, zijn uitdagender dan ooit te voren. Katniss beseft zich dat dit geen strijd is om te overleven, maar dat ze de toekomst van velen zal bepalen.

Franchise

De Hunger Games-franchise bestaat uit slechts drie boeken. Allen werden geschreven door Suzanne Collins, maar op basis van haar boeken werden vier films gemaakt. Daarvan komt overmorgen de laatste uit. Daarmee lijkt de franchise tot een einde te komen, maar de boel is zo lucratief dat Lionsgate het niet ziet zitten er een einde aan te breien.

Lionsgate CEO Jon Feltheimer onthulde in februari dat de studio "actief kijkt naar de ontwikkeling van prequels en sequels" voor de franchise. De bedoeling zou bijvoorbeeld zijn om eerdere Hongerspelen te verfilmen, of te kijken naar de nasleep van deze film. Ook zou het mogelijk zijn om eerder in de tijd te kijken, naar de oprichting van Panem en het ontstaan van de Hongerspelen. Daarmee volgt de franchise dan eenzelfde weg als die van de Harry Potter-films, die nu een nieuwe weg in slaan met Fantastic Beasts and Where to Find Them.

Eerste reacties

Op moment van schrijven heeft RottenTomatoes 25 recensies bekeken. Daarvan was 84% positief. Critici zijn het er volgens de aggregator wel over eens dat de film bijzonder grof is. De conclusie van de franchise is "een meeslepende en ook bevredigende conclusie" aan de franchise. Gemiddeld gaven filmrecensenten de film een 7,1.

Box office prestaties

De gedachte is dat The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 de meest lucratieve film tot nu toe wordt in de franchise. Het is immers de laatste film, en vaak trekken dit soort films veel meer fans. Verwacht wordt een openingsweekend van 134 miljoen dollar in de Verenigde Staten. De cumulatieve score zou uitkomen op 348 miljoen dollar. Dat is iets meer dan de vorige film in de franchise, die in de VS strandde op 337 miljoen dollar.

Het is nog even wachten of de film uiteindelijk internationaal zo goed presteert als men hoopt. Sommigen gaan uit van een score van wel 600 miljoen dollar wereldwijd, maar het is de vraag of dat gehaald wordt. De vorige film haalde nog 418 miljoen dollar op in de rest van de wereld, waarmee het totaal uit kwam op 'slechts' 755 miljoen dollar. We verwachten zelf dat de film wel meer ophaalt dan zijn voorganger, maar geen tientallen miljoen dollars meer. In Nederland gaat Mockingjay - Part 2 het goed doen. Zijn voorganger haalde 6,3 miljoen euro op en vermoedelijk haalt deze net zoveel (of zelfs meer) op.

Trivia

De laatste film van Philip Seymour Hoffman. Dat kon omdat de opnames van deze film tegelijk met die van Mockingjay - Part 1 plaatsvonden. De enige film in de franchise die in 3D uit komt. De meest gewelddadige film uit de franchise..

•


•

•




NieuwsFilm

meest populair