Algemeen

Vrouwelijke hoofdrol gevonden voor 'Death Note?'

De dochter van actrice Andie MacDowell is in aanmerking gekomen.

door Rik Timmer om 20:25 in Algemeen
Met regisseur Adam Wingard achter het stuur van Death Note lijkt de mangaverfilming steeds reëler te worden. Een maand geleden ontving Nat Wolff de hoofdrol en volgens The Hollywood Reporter heeft Warner Bros. nu ook een vrouwelijk talent aangetrokken. Margaret Qualley (tv-serie The Leftovers) zou in gesprek verkeren voor een belangrijke rol, hoewel er niet bericht wordt om welke het gaat. Diverse bronnen melden dat de onderhandelingen positief verlopen.

Death Note, waar al een aantal Japanse films van verschenen, gaat over een scholier die een bovennatuurlijk notitieboekje in handen krijgt. Alhoewel er regels aan het zwarte boekje verbonden zijn, heeft de scholier zo goed als de macht om iedereen te doden wie hij wil. Het enige wat hij moet doen is een gezicht voor ogen hebben en een naam om in het boekje te noteren. Allereerst gebruikt de jongeman deze nieuwe kracht om gerechtigheid te brengen door misdadigers te doden. De autoriteiten moeten hier echter niets van hebben en zetten hun inspanningen op het stoppen van de mysterieuze moorden.

De vorige keer waarschuwden we iedereen al dat Warner Bros. mogelijk aanpassingen zou maken, vergeleken met het Japanse schrijfwerk. Tot op heden zijn deze modificaties nog niet bevestigd of ontkend. De scholier zal mogelijk aangedreven worden door wraak en de Goden des Doods (de Shinigami's) verschijnen mogelijk niet ten tonele.

Diverse scenaristen zijn bezig geweest met het script. De laatste variant komt uit de pen van Jeremy Slater. Hij bracht ons The Lazarus Effect en Fantastic Four. Aanstaande lente moeten de camera's aangezet worden. Qualley, de dochter van actrice Andie MacDowell, zal volgend jaar te zien zijn in Shane Blacks The Nice Guys, met Ryan Gosling en Russell Crowe.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Kilian

Avatar

Zonder Shinigami's (Goden des Doods) zou het toch een stuk minder zijn.
Zij hadden toch charisma en brachten iets extra's.

WizardOfOss

Avatar

Death Note zonder Ryuk? Lijkt me gedoemd te mislukken.

M0vieFreak

Avatar

Hopelijk word er niks veranderd en zien we de Shinigami's erin. De casting is goed, het zal wel gaan om de rol van Misa. Ben erg benieuwd wat ze ervan gaan maken.

NieuwsFilm

meest populair