Advocaat Robert De Niro reageert op beschuldigingen plagiaat

Advocaat Robert De Niro reageert op beschuldigingen plagiaat

De beschuldigingen zijn belachelijk en beledigend volgens de woordvoerders en advocaat van De Niro.

Robert De Niro's advocaat ontkent dat de korte film 'Ellis' is gekopieerd van een van de werken van de Italiaanse filmmaakster Stefania Grassi.

De veertien minuten durende film, die recentelijk werd getoond tijdens het New Yorker Film Festival, is geschreven door Eric Roth (bekend van Forrest Gump) en is geregisseerd door de Franse regisseur JR.

Stefania Grassi heeft echter op social media laten weten dat de korte film is gekopieerd van een van haar eerdere werken met de naam 'L'uomo in Frac'. Woordvoerders van Robert De Niro hebben laten weten dat de claims "belachelijk" zijn.

Tom Harvey, de advocaat van Robert De Niro, heeft de volgende verklaring gegeven: "Het idee dat een tweevoudig Oscar-winnaar [Robert De Niro], Eric Roth zou hebben voorzien van een script van een onbekende Italiaanse schrijfster, zodat de heer Roth het kon gebruiken voor het schrijven van een 14-minuten durende korte film is niet alleen belachelijk.. het is beledigend."

Daaraan voegde hij toe: "Ik denk dat het veilig is om aan te nemen dat noch de heer De Niro, noch de heer Roth, een deel van het script van een onbekende Italiaanse schrijfster nodig heeft om een korte film te maken."

De trailer van Ellis:


NieuwsFilm

meest populair