Remake Christopher Nolans 'Memento' in de maak

Het betekent een mogelijke start van een nieuwe grote filmstudio.

Geloof het of niet, maar er wordt gewerkt aan een remake van Memento, de doorbraakfilm van Christopher Nolan. Producenten Andrea Iervolino en Monika Bacardi van AMBI Pictures kochten onlangs de bibliotheek van Exclusive Media Group en daaronder bevindt zich dus Memento, maar ook titels als Cruel Intentions, Donnie Darko, The Mexican, Rush en Sliding Doors.

“Memento is een meesterwerk dat ervoor zorgt dat het publiek zich continu vragen stelt, maar ook nog daarna, een bewijs van de gewaagde insteek," aldus Bacardi. "We zijn voornemens Christopher Nolans visie trouw te blijven en een film af te leveren die net zo scherp, iconisch als prijs-waardig is als het origineel. Het is een grote verantwoordelijkheid om iets op te leveren dat op kan boksen tegen het meesterlijke van het origineel, maar we zijn extreem enthousiast en gemotiveerd om deze puzzel opnieuw tot leven te wekken en om het terug te brengen in de hoofden van filmbezoekers."

Iervolino voegt iets meer toe over de reden: "Onze aankoop van de EMG bibliotheek versterkte onze verplichting om een grote wereldwijde studio te bouwen met een stevige lijn van commerciële films voor een wereldwijd publiek. Door een nieuwe Memento aan te bieden aan het publiek is een eerste voorbeeld van hoe we deze strategie gaan uitvoeren."

De mysteriethriller Memento verscheen in 2000 en heeft een flinke fanbase. In de IMDb Top250 staat de film met Guy Pearce op #45 en de score op Rotten Tomatoes liegt er niet om: 92%. Hieronder de trailer van het origineel:



NieuwsFilm

meest populair