Algemeen

Remake Christopher Nolans 'Memento' in de maak

Het betekent een mogelijke start van een nieuwe grote filmstudio.

door Bram de Groot om 11:11 in Algemeen
Geloof het of niet, maar er wordt gewerkt aan een remake van Memento, de doorbraakfilm van Christopher Nolan. Producenten Andrea Iervolino en Monika Bacardi van AMBI Pictures kochten onlangs de bibliotheek van Exclusive Media Group en daaronder bevindt zich dus Memento, maar ook titels als Cruel Intentions, Donnie Darko, The Mexican, Rush en Sliding Doors.

“Memento is een meesterwerk dat ervoor zorgt dat het publiek zich continu vragen stelt, maar ook nog daarna, een bewijs van de gewaagde insteek," aldus Bacardi. "We zijn voornemens Christopher Nolans visie trouw te blijven en een film af te leveren die net zo scherp, iconisch als prijs-waardig is als het origineel. Het is een grote verantwoordelijkheid om iets op te leveren dat op kan boksen tegen het meesterlijke van het origineel, maar we zijn extreem enthousiast en gemotiveerd om deze puzzel opnieuw tot leven te wekken en om het terug te brengen in de hoofden van filmbezoekers."

Iervolino voegt iets meer toe over de reden: "Onze aankoop van de EMG bibliotheek versterkte onze verplichting om een grote wereldwijde studio te bouwen met een stevige lijn van commerciële films voor een wereldwijd publiek. Door een nieuwe Memento aan te bieden aan het publiek is een eerste voorbeeld van hoe we deze strategie gaan uitvoeren."

De mysteriethriller Memento verscheen in 2000 en heeft een flinke fanbase. In de IMDb Top250 staat de film met Guy Pearce op #45 en de score op Rotten Tomatoes liegt er niet om: 92%. Hieronder de trailer van het origineel:


34 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ed Crane

Avatar

Kunnen we in plaats van een film van Nolan remaken er ook voor kiezen een film van hem te 'unmaken'? Mijn stem gaat dan naar het unmaken van The Dark Knight Rises :+

Banned

Avatar

De ondergang van een nieuwe studio... Wat een dwaas idee.

xarkov

Avatar

Ow ow... wat een inspiratieloos.

Serafijn

Avatar

For god's sake why?!

patrick_h

Avatar

Maar er zijn al twee remakes van Memento, Ghajini uit 2005 en uit 2008.

Als er nou gewoon een nieuwe Amerikaanse remake wordt gemaakt die dat pad inslaat, maar dan wat beter, kan het nog best leuk worden.

Toen ik het nieuws gisteren hoorde verheugde ik me direct op de outrage. 8-)

patrick_h

Avatar

Maar we moeten hier natuurlijk niet aan beginnen verder, voor je het weet zit je met een overbodige remake van Insomnia. :P

Pete_027

Avatar

Kunnen we vast ook nog een remake verwachten van Donnie DarkoO+:|

Ed Crane

Avatar

Pete_027 "Kunnen we vast ook nog een remake verwachten van Donnie DarkoO+:|"


Het zal vast hier en daar wel wat mensen verbazen dat er wel al jaren geleden een sequel van Donnie Darko is gemaakt, 'S. Darko'.

M0vieFreak

Avatar

Er is ook geen een film meer veilig. Ze willen ook echt alles remaken. O+

Ed Crane

Avatar

Het wordt nu wel eens tijd dat ze eindelijk The Godfather eens gaan remaken.

patrick_h

Avatar

Ed Crane "Het wordt nu wel eens tijd dat ze eindelijk The Godfather eens gaan remaken."
Hoho, eerst de remake van Scarface. En daarna gewoon de IMDB Top 250 van boven naar beneden afwerken. Aan The Shawshank Redemption valt genoeg te verbeteren. Sowieso belachelijk dat ze een gekleurde acteur genomen hebben voor een rol die in het boek blank is.

sonnycorleone

Avatar

patrick_h "Hoho, eerst de remake van Scarface. En daarna gewoon de IMDB Top 250 van boven naar beneden afwerken. Aan The Shawshank Redemption valt genoeg te verbeteren. Sowieso belachelijk dat ze een gekleurde acteur genomen hebben voor een rol die in het boek blank is."
En 'Red' als bijnaam heeft! :P

Nielsgibby10

Avatar

We kunnen discussieren wat we willen maar een memento-remake hoort gewoon niet. En als ze Donnie Darko remaken dan sterf ik vanbinnen.

FilmMaster

Avatar

Waanzin om dit te remaken.

Ed Crane

Avatar

patrick_h "Hoho, eerst de remake van Scarface. En daarna gewoon de IMDB Top 250 van boven naar beneden afwerken. Aan The Shawshank Redemption valt genoeg te verbeteren. Sowieso belachelijk dat ze een gekleurde acteur genomen hebben voor een rol die in het boek blank is."


Met de IMDb 250 van boven naar onder kom je al heel snel bij The Godfather uit Smiley face Maar die Scarface remake is er al, namelijk Scarface (maar dat wist je ongetwijfeld al). En een nieuwe remake ging er geloof ik inderdaad komen. Heel goed, want de Al Pacino Scarface is rommel (no sarcasm) :+

Pete_027

Avatar

Ed Crane "Het zal vast hier en daar wel wat mensen verbazen dat er wel al jaren geleden een sequel van Donnie Darko is gemaakt, 'S. Darko'."


Dat denk ik ook, en ik zal die sequel niet aanraden te kijken voor die mensen.

sonnycorleone

Avatar

Ed Crane "En een nieuwe remake ging er geloof ik inderdaad komen. Heel goed, want de Al Pacino Scarface is rommel (no sarcasm) :+"
:(

Roeltje

Avatar

Ed Crane "Het zal vast hier en daar wel wat mensen verbazen dat er wel al jaren geleden een sequel van Donnie Darko is gemaakt, 'S. Darko'."


Wow! Donnie Darko is de beste film die ik ooit heb gezien en ben dus groot fan van die film! Waarom wist ik hier niet van? De synopsis klinkt verschrikkelijk en het cijfer op IMDB is ook niet al te best.

Pete_027

Avatar

Roeltje "Wow! Donnie Darko is de beste film die ik ooit heb gezien en ben dus groot fan van die film! Waarom wist ik hier niet van? De synopsis klinkt verschrikkelijk en het cijfer op IMDB is ook niet al te best."


Neem aan dat je wel op de hoogte bent van de Director`s Cut van Donnie DarkoSmiley face

bigmichiel

Avatar

Door een nieuwe Memento aan te bieden aan het publiek is een eerste voorbeeld van hoe we deze strategie gaan uitvoeren."


Als hun strategie herkauwen is weet je nu al dat je ze volledig kan negeren.

patrick_h "Sowieso belachelijk dat ze een gekleurde acteur genomen hebben voor een rol die in het boek blank is."


Wat boeit zijn huidskleur nu? :S Morgan heeft die rol geweldig neergezet.

Moviemagic

Avatar

Wanneer wordt Starwars gereboot?

geertvdheide

Avatar

Ik ben normaliter niet zo tegen reboots en remakes. Er zijn best films die baat kunnen hebben bij een nieuwe versie. Ook niet-Engelstalige films opnieuw maken in Amerikaanse stijl vind ik niet per se iets negatiefs (zie Let Me In of The Girl With The Dragon Tattoo bijvoorbeeld). Maar Memento? Aan die film valt eigenlijk niets te verbeteren; er zijn geen verouderde special effects, geen lage productiewaarden, geen zwaktes om van te spreken. Ik kan me eigenlijk niets bedenken wat beter zou moeten.

Dit moet bijna wel de meest nutteloze remake aller tijden zijn; puur opnieuw cashen op hetzelfde werk. En het zou financieel gezien nog best kunnen werken ook, want er is vast een hele generatie nieuwe kijkers die het origineel niet gezien heeft. Jammer dat het zo moet, want nieuwe kijkers zouden gewoon zonder enig probleem de originele versie kunnen gaan zien.

Roeltje

Avatar

Pete_027 "Neem aan dat je wel op de hoogte bent van de Director`s Cut van Donnie DarkoSmiley face"


Jazeker! Bewust niet gekeken omdat wat ik erover gehoord heb echt vreselijk is. De veranderingen zijn naar mijn mening ronduit niet nodig.

Moviemagic "Wanneer wordt Starwars gereboot?"

Over precies een maand.

Goov25

Avatar

"Onze aankoop van de EMG bibliotheek versterkte onze verplichting om een grote wereldwijde studio te bouwen met een stevige lijn van commerciële films voor een wereldwijd publiek. Door een nieuwe Memento aan te bieden aan het publiek is een eerste voorbeeld van hoe we deze strategie gaan uitvoeren."
Een nieuwe studio neerzetten door te beginnen met een remake?? Hoe armoedig wil je jezelf presenteren :? :|O+

YOLO

Avatar

benjamin "Zucht."
And I'll raise you with a diepe zucht.
Gewoon treurig nieuws.

Ed Crane

Avatar

Ach, van Paul Verhoeven hebben ze Total Recall en Robocop al geremaket en als ik me niet vergis waren er ook plannen voor Starship Troopers, dat vind ik eigenlijk veel erger. Veel meer zucht.

benjamin

Avatar

Ed Crane "Ach, van Paul Verhoeven hebben ze Total Recall en Robocop al geremaket "
En het niveau van die films is een argument tegen remakes.

Artificialis

Avatar

Een modern meesterwerk remaken? :}
Wat een belediging voor de film en het publiek.

Golden Ghost

Avatar

Als we dan toch bezig zijn ook Pulp Fiction en The Usual Suspects maar remaken?

xarkov

Avatar

Golden Ghost "Als we dan toch bezig zijn ook Pulp Fiction en The Usual Suspects maar remaken?"


Ja! Een Pulp Fiction remake! Die is tenslotte 6 jaar ouder dan Memento.

Ed Crane

Avatar

xarkov "Ja! Een Pulp Fiction remake! Die is tenslotte 6 jaar ouder dan Memento."


En dan gewoon weer met John Travolta, Sam Jack, Uma etc. Wat voor een vreemde film krijg je dan

LuCos

Avatar

bigmichiel "Wat boeit zijn huidskleur nu? :S Morgan heeft die rol geweldig neergezet."


Ik denk/hoop dat ie gewoon een grapje maakte

Ach. Remakes, je unt het niet stoppen.

NieuwsFilm

meest populair