Alex Kurzman en Chris Morgan over Universal Monster Filmuniversum

Alex Kurzman en Chris Morgan over Universal Monster Filmuniversum

Er wordt hard gewerkt aan een logische en solide mythologie.

Twee jaar geleden werd bekend gemaakt dat Universal een eigen filmuniversum wilde opbouwen met zijn talrijke monsters. Producenten Alex Kurzman en Chris Morgan werden daarvoor vorig jaar aan het werk gezet en in een nieuw interview met Variety onthulden ze de manier waarop ze het universum willen opbouwen. Centraal blijkt de thematiek van identiteit te komen staan.

”We verkennen thema’s van familie identiteit en vragen als ‘waar hoor ik in de wereld’,” aldus Morgan. Op dit moment wordt vooral gewerkt aan een mythologie. Kurtzman vertelde dat men ”bezig is met het opbouwen van een mythologie. Dus er wordt gekeken naar het canon en de regels worden bedacht.”

Donna Langley, voorzitter van Universal Pictures vertelde ook wat over het gedeelde universum. ”De personages hebben interactie met elkaar en in verschillende films. We werken er nog aan op dit moment, nemen te tijd, om te zorgen dat het ook goed wordt.” Desondanks zijn er al mensen aan het werk aan de films. Er zijn mensen bezig met de scenario’s, ontwerpen en storyboards, om te zorgen dat de films een gemeenschappelijke look krijgen.

De komende jaren moeten er in elk geval films komen over Dracula, Van Helsing, de Bruid van Frankenstein en de Wolfman. Maar eerst is het nog aan The Mummy om ons te vermaken. Die film komt in maart 2017 uit in de bioscoop en wordt een jaar later gevolgd door de volgende film.



NieuwsFilm

meest populair