Warner Bros. en Brad Pitt verfilmen sci-fi boek 'Illuminae'

Warner Bros. en Brad Pitt verfilmen sci-fi boek 'Illuminae'

Een virus breekt uit op een ruimteschip, wat de dood van de bemanning kan betekenen.

De sciencefictionroman Illuminae is nog maar net een maand uit en filmstudio's tonen al interesse in het verhaal. Zo blijkt dat Brad Pitts Plan B Entertainment de rechten heeft binnengehaald en samen met Warner Bros. het schrijfwerk zal verfilmen, welke geschreven is door twee Australiërs: Amie Kaufman en Jay Kristoff.

Het is het jaar 2575. Tiener Kady Grant is een pionier op een planeet aan de rand van het universum. Ze is daar werkzaam voor een illegale mijnkolonie. Ze wordt geforceerd om samen met haar ex-vriendje Ezra, een gevechtspiloot, het hazenpad te kiezen met beschadigde ruimteschepen wanneer ze aangevallen worden door een concurrerende onderneming.

Daar blijft het echter niet bij, tot overmaat van ramp breekt er een plaag uit aan boord, eentje die muteert met angstwekkende resultaten. Kady vermoedt dat de computer van het schip zich tegen hen keert, maar de bemanningsleden willen dat niet bevestigen. Wanneer ze zelf op onderzoek gaat ontdekt Kady dat er nog maar één persoon is die ze kan vertrouwen, maar Ezra heeft gezworen nooit meer tegen haar te spreken.

De roman is goed ontvangen. De manier waarop het verhaal voorgelegd wordt is een ongebruikelijke, namelijk door middel van gehackte bestanden. Zoals e-mails, interviews, schema's/plattegronden van het ruimteschip, militaire dossiers, chatberichten en medische verslagen. Illuminae is het eerste deel in een trilogie. Schrijfster Amie Kaufman noemde het boek een kruising tussen Battlestar Galactica en 10 Things I Hate About You.



NieuwsFilm

meest populair