Featurette: waarom een 70mm-versie 'The Hateful Eight'?

Featurette: waarom een 70mm-versie 'The Hateful Eight'?

Zeker kijken als je Tarantino's passie voor films deelt!

Regisseur en die-hard filmliefhebber Quentin Tarantino heeft zijn nieuwste film The Hateful Eight opgenomen in Ultra Panavision 70mm. Tevens zal de film op een beperkt aantal schermen te zien in het 70mm formaat, inclusief aanvullende beelden. Over dit feit heeft The Weinstein Company een bijzonder fraaie featurette gemaakt. Voer voor de liefhebber!

In de States - en een aantal bioscopen daarbuiten - verschijnt de western eind december voor twee weken lang exclusief in 70mm in een aantal geselecteerde bioscopen, middels een speciale roadshow. Pas daarna zal de film ook in de gewone bioscopen te zien zijn.


Het lijkt er voorlopig niet op dat er 70mm-vertoningen zijn in Nederland. Heb jij meer info? Laat het hieronder weten! In ieder geval vanaf 8 januari in de - standaard - Nederlandse bioscoopzalen.

In The Hateful Eight neemt de regisseur van onder meer Django Unchained en Pulp Fiction je mee naar Wyoming. Premiejager John Ruth (Kurt Russell) is met de voortvluchtige Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh) op weg naar een dorpje dat luistert naar de naam Red Rock om haar voor het gerecht te slepen. Onderweg komen de ex-majoor en berucht premiejager Marquis Warren (Samuel L. Jackson) en de zuiderling Chris Mannix (Walton Goggins), die beweert de nieuwe sheriff van het dorp te zijn, tegen. Door weersomstandigheden worden gedwongen te schuilen in de bar ‘Minnie’s Haberdashery’. Daar worden ze ontvangen door vier mannen: Minnie's man Bob (Demián Bichir), beul Oswaldo Mobray (Tim Roth), cowboy Joe Gage (Michael Madsen) en generaal Sanford Smithers (Bruce Dern).

NieuwsFilm

meest populair