William Monahan schrijft script voor Evel Knievel-biopic

William Monahan schrijft script voor Evel Knievel-biopic

Paramount hoopt dat Martin Scorsese de film zal regisseren.

Scenarist William Monahan (The Departed) zal het script schrijven van een biopic over de iconische waaghals Evel Knievel voor Paramount Pictures. Paramount hoopt Martin Scorsese te strikken voor de regie van de film.

De vooralsnog titelloze film is gebaseerd op het boek Evel Knievel On Tour van Sheldon Saltman, een boek dat nogal wat beschamende details over de prettig gestoorde Knievel aan het licht bracht. Knievel was hier zo boos over dat hij de schrijver aanviel met een honkbalknuppel en zijn arm verbrijzelde, wat natuurlijk weer leidde tot allerhande juridische taferelen.

Terence Winter (Boardwalk Empire) en Rachel Winter (Dallas Buyers Club) produceren de film, die nog in de vroegste fase van productie. Scorsese zal naar verluidt pas een beslissing nemen als er een fatsoenlijk script is. De laatste jaren werden er al meerdere pogingen gedaan om een film over Knievel te maken; zo zou Darren Aronofsky er een maken met Channing Tatum en werkten Betty Thomas en Matthew McConaughey aan een andere versie.



NieuwsFilm

meest populair