Alle DC-films moeten PG-13 worden

Alle DC-films moeten PG-13 worden

Warner heeft een vrij helder plan voor ogen.

Het was al redelijk helder, maar wordt nu nog eens bevestigd. Warner Bros. wil al zijn DC-films een PG-13 rating geven, zodat de boel te bekijken blijft voor een zo breed mogelijk publiek. Van Batman v Superman: Dawn of Justice tot en met Justice League Part Two zal de boel volgens producent Charles Roven PG-13 blijven. Dat betekent dat er bepaalde grenzen zijn aan de hoeveelheid geweld, bloed en seks die in beeld te zien zijn.

”Op dit moment zijn de films die we maken, de films die door Warner Bros. aangekondigd zijn, ik zou zeggen dat het de bedoeling van al die films is om PG-13 te zijn. Ik kan niet zeggen dat er zomaar iets uit een hoek kan komen, of dat er niet zomaar ineens inspiratie is, maar de films die we nu gepland hebben, wordt PG-13,” vertelde Roven.

Dat past binnen de eerder aangekondigde PG-13 rating voor Suicide Squad. Roven heeft ook wel een punt; als je een overkoepelende filmreeks maakt, moet je consistentie meebrengen om het ook als één geheel te laten voelen. Geen wonder dus dat Warner deze keuze maakt, afgezien van het grotere potentiële bereik.



NieuwsFilm

meest populair