Paul Walker's vader klaagt Porsche aan voor crash

Paul Walker's vader klaagt Porsche aan voor crash

Zou driemaal scheepsrecht zijn voor de familie Walker?

Vorig jaar startte de weduwe van Roger Rodas al een rechtszaak tegen Porsche. In september van dit jaar klaagde Meadow Walker, de dochter van Paul Walker, Porsche aan voor de fatale crash. En nu is de vader van Paul Walker aan de beurt.

Meadow Walker klaagde de autofabrikant aan, toen uit meerdere onderzoeken bleek dat Paul het ongeluk had kunnen overleven als de auto geen mankementen had vertoond. Tijdens de crash zou Paul's gordel "met een kracht van honderden kilo's" ervoor hebben gezorgd dat hij vast kwam te zitten in de bijrijdersstoel, waardoor hij zijn ribben en bekken brak. Ook zouden de brandstofleidingen in de auto niet brandveilig zijn. Uit documenten is gebleken dat 1 minuut en 20 seconden na de crash er brand uitbrak. Paul zou toen nog steeds in leven zijn geweest en dat blijkt uit het feit dat er roet in zijn luchtpijpen is aangetroffen.

De vader van Paul heeft deze week samen met zijn advocaat de documenten ingediend om Porsche aan te klagen voor de dood van zijn zoon. Ook hij meent dat de mankementen van de Porsche Carrera GT ervoor hebben gezorgd dat Paul het ongeluk niet heeft overleefd.

Porsche liet eerder al weten dat het ongeluk de schuld van Paul zelf zou zijn. "Paul was een deskundige en geavanceerde gebruiker van de 2005 Carrera GT," aldus de woordvoerder en advocaat van autofabrikant Porsche. "De auto in kwestie was misbruikt en aangepast. Overigens werd deze verkeerd gebruikt en niet juist onderhouden."

De woordvoerder en advocaat van Meadow Walker betreurde deze verklaring en reageerde als volgt: "Het is betreurenswaardig om te horen dat Porsche de schuld in de schoenen van het slachtoffer probeert te schuiven... Porsche's beweringen kloppen niet met de feiten. Paul zat in de bijrijdersstoel van een auto welk niet ontworpen is om zijn inzittenden te beschermen. Als Porsche een auto had ontwikkeld met gepaste veiligheidsmogelijkheden, had Paul het ongeluk overleefd, had hij nu bezig geweest met het filmen van 'Fast and Furious 8' en had Meadow Walker nog steeds haar vader aan haar zijde gehad."

De rechtszaak, welk nu is aangespannen door vader Paul William Walker II, is grotendeels gebaseerd op feiten die al zijn aangebracht in één van de zaken tegen Porsche (zie onderstaande afbeelding). Feiten welk de verdediging van de autofabrikant eerder al zo van tafel wist te vegen. Zou driemaal scheepsrecht zijn voor de familie Walker?



NieuwsFilm

meest populair